Tapettia voi käyttää muuhunkin kuin seinien peittämiseen. Valitse kaupasta kiva tapetti tai käytä vanhoja jämiä, ja saat kotiin hauskoja pikku piristeitä. 

Tapetilla tuunaamiseen tarvitaan vain pala tapettia, huonekalu tai päällystettävä esine, pensseli, sakset ja liimaa. Tapetilla voi päällystää melkein minkä tahansa huonekalun tai esineen.

Päällystettävän esineen tulee olla melko tasapintainen. Kuperista, koverista ja pulleista kohdista tulee usein epäsiistejä, sillä tapetti ei taivu helposti. Myöskään kovin pienet esineet eivät sovellu tapetoitaviksi, koska tapetti on jäykkää. Niiden koristeluun sopivat paremmin ohuemmat paperit, servietit ja kankaat.

Näin tapetilla tuunaus onnistuu:

* Paras kiinnitysaine tapetilla päällystämiseen on vesiliukoinen liima. Liisteri on liian heppoista, ellei alusta ole tarpeeksi huokoinen. Liimatunkin tapetin saa usein poistettua. Rippeet voi hioa kevyesti  hiekkapaperilla, ja sen jälkeen huonekalun voi päällystää uudelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

* Joskus kiinnittäminen kaksipuolisella teipillä riittää. Teipillä kiinnitetyt tapetit on helppo vaihtaa uusiin, kun kausi vaihtuu tai maku muuttuu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* Työ kannattaa viimeistellä lakalla. Kokeile lakkaa aina ensin tapetinpalaan ja katso, kuinka se käyttäytyy. Sopivan lakan ja tapetin yhdistelmän löytää vain kokeilemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla