Ota kotiisi tulijat pehmeästi vastaan: askartele oveen kaunis höyhenkranssi.

Höyhenkranssi 

Tarvikkeet: Litteä pohjainen styroxrengas, halkaisija 25 cm. Valkoisia höyheniä 2 pussia, harmaita 3 pussia ja ruskeita 1 pussi. Pätkä nauhaa. Kuumaliimapistooli.
Styroxrengas ja höyhenet Sinelli.

1. Merkitse halkaisija kynällä renkaaseen = ylä- ja alareunan keskimerkit.

2. Aloita päällystäminen yläreunasta. Liimaa valkoisia höyheniä pohjan oikeaan puoliskoon niin, että niiden kärjet ovat hieman keskimerkin yli. Laita pisimmät höyhenet keskelle, pienet sisä- ja ulkoreunoihin. Kiinnitä höyhenet kuumaliimalla, etene järjestelmällisesti vaakariveittäin sisäreunasta ulkoreunaan. Tarkista, että höyhenet peittävät pohjan kokonaan. Kun olet päällystänyt pohjasta ¼, päällystä vasen reuna samalla tavalla. Ylimpien höyhenien kärjet asettuvat ristikkäin.

3. Jatka päällystämistä harmailla höyhenillä, kunnes höyhenten tyvet ovat alareunan keskimerkin kohdalla.

4. Liimaa ruskeat höyhenet niin, että ne suuntautuvat alareunan keskimerkistä oikealle ja vasemmalle.

5. Liimaa pieniä valkoisia höyheniä pystysuuntaan ruskeiden tyvien päälle.

6. Kiinnitä taakse nauhaa ripustuslenkiksi.

Mallityö: Teija Kolehmainen.

Joulupöydän upea kukka-asetelma syntyy nyt helpommin kuin koskaan. Oikeastaan asettelua ei juuri tarvita, ei edes vettä!

Näin se käy!

Vihreät oksat ja lehdet näyttävät hurmaavilta astioiden lomassa vihreää liinaa vasten. Ne kestävät pöydässä aterian ajan ja jopa yön yli ilman vettä. Taika on siinä, että valitset floristin avulla lajeja, jotka pysyvät kuivuessaankin kauniina. Esimerkiksi kuvan eukalyptus ja lumimarja ovat sellaisia.

Leikkaa oksiin uudet imupinnat ja anna niiden imeä rauhassa vettä ennen pöydän kattamista.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2017.

Herra Hiiren joulukalenteria tekevä Mari Markkanen näyttää videolla, kuinka helposti huopahahmo syntyy.

Haussa uusi harrastus? Miksipä et kokeilisi huovutusta? Se on paitsi hauskaa myös helppoa. Luovaa ja rentouttavaa se ainakin on. 

Tarvitset vain huovutusneulan ja -villaa, joita saa edullisesti tavallisista askarteluliikkeistä. Lisäksi tarvitset hiukan kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta, joita huovutusharrastus toisaalta kehittää.

Sitten vain pistelemään! 

Parasta on, ettei hommassa voi epäonnistua. Kivaa on sekin, että lopputulos on aina vähän arvoitus tekijälle itselleenkin. Tällä kertaa tulikin tällainen nallukka!

P.S. Kodin Kuvalehden Instagramissa voit seurata Herra Hiiren joulukalenteria, jossa esiintyy useita huovutettuja eläinhahmoja. Lue lisää Herra Hiirestä täältä!