Uskoisitko, että tämä jäälyhty on tehty suolasta?
Uskoisitko, että tämä jäälyhty on tehty suolasta?

Et usko silmiäsi! Tämä hurmaava huurretuikku syntyy parista ruokalusikallisesta merisuolaa ja tilkasta vettä. Se näyttää jäältä, muttei sula.

Tee suolasta ja vedestä huurteinen tuikku. Valmistelut vievät pari minuuttia, sitten vain odotat.

Kaunis huurre kasvaa kupin reunoille parissa päivässä. Muista pitää näpit irti kiposta, jotta huurteeseen ei jää sormenjälkiä.

Nämä tarvitset:

 • ​merisuolaa
 • ​lasikuppi
 • vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee näin:

 1. Valitse tuikkuastiaksi hiukan levenevä astia. Jos haluat villin lopputuloksen, valitse astia, jonka reunoissa on koristeita.
 2. Laita astian pohjalle muutama ruokalusikallinen merisuolaa ja sen verran vettä, että suola peittyy.
 3. Pyöräytä kupissa olevaa vettä niin, että sen seinämät ja reunat kostuvat.  Ei haittaa, vaikka vettä valuu hiukan yli reunankin.
 4. Laita lasikuppi lämpimään, esimerkiksi liesituulettimen lipan päälle. Valitse paikka, jossa astia on turvassa näpelöinniltä. Lämpötila vaikuttaa suolan kasvunopeuteen. Laita kupin alle esimerkiksi lasinalunen, jotta suolan kasvua voi halutessaan tutkiskella koskematta itse astiaan.
 5. Odota kärsivällisesti. Suolahuurre kasvaa kohti reunoja parissa päivässä. Huurre kovettuu reunoille oikean pakkasenpureman kaltaiseksi, mutta rapisee helposti. Pidä siis lasinalunen paikoillaan, kunnes tuikku on valmis. Jos haluat paksumman huurrekerroksen, lisää kupin pohjalle varovasti hiukan vettä ja pyöräytä sitä reunoille.
 6. Pudota tuikku kuivuneen suola päälle kuppiin ja sytytä kynttilä.

Uudessa Kodin Kuvalehdessä 21/2021 on liuta muitakin syystalvisia DIY-vinkkejä kodin ja pihan kaunistukseksi. Tilaajana voit lukea ohjeet myös digilehdestä.

Vierailija

Kaunis, mutta ei todellakaan kovin paloturvallinen ☹️ Liian monta tulipaloa on näistä tuikuista lähtenyt. Palokassa paloi uusi senioritalo parvekkeella poltetusta lyhdystä, joten tunnelma ei voita elämää.

 • ylös 11
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla