Sukkaan voit piilottaa pieniä yllätyksiä ja joulun jälkeen sukat voi ottaa lämmittelykäyttöön.

Langanmenekki: Regia 4-faedig -lankaa 100 g luonnonvalkoista (01992).
Sukkapuikot Prym: Nro 4-5 tai käsialasi mukaan.
Virkkuukoukku Prym: Nro 4-4,5.
Tiheys: 20 s ja 28 krs sileää neuletta sekä 24 s ja 30 krs palmikkoneuletta 2-kertaisella langalla = 10 cm.
Sileä neule: Neulo tasona oikealla oikein ja nurjalla nurin ja neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein.
Palmikkoraidat: Neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. HUOM: neulo piirroksen 12. krs:n alussa 2 s oikein yhteen ja tee krs:n lopussa viimeisillä 2 s:lla ja seuraavan krs:n 2 ensimmäisellä s:lla palmikonkierto. Tee ruutupiirroksesta ensin 1.-16. krs:t ja toista sitten 17.-21. krs:ia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tee näin: Luo (ja neulo) 2-kertaisella langalla 50 s ja jaa ne sukkapuikoille. Neulo sitten suljettuna neuleena ensin 3 krs oikein ja aloita sen jälkeen palmikkoraidat piirroksen mukaan. 1. krs:lla jokaisella puikolla on 15 s eli yhteensä 60 s.

Kun olet neulonut palmikoita 16 cm, tee kantatilkku krs:n ensimmäisillä ja viimeisillä 13 s:lla, siirrä I puikon viimeiset ja IV puikon ensimmäiset 2 s viereisille puikoille. Neulo näillä 26 s:lla ensin tasona sileää neuletta 20 krs.

Jaa sitten s:t 3:lle puikolle siten, että keskelle tulee 10 s ja niiden molemmin puolin 8 s. Tee kantapään kavennukset. Neulo seuraavalla työn oikean puolen krs:lla oikein kunnes keskipuikolla on jäljellä 1 s, *tee ylivetokavennus (=nosta keskipuikon s neulomatta, neulo reunapuikon 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli). Käännä työ, nosta 1. s neulomatta siten, että lanka jää työn eteen, neulo nurin kunnes keskipuikolla on jäljellä 1 s, neulo 2 s nurin yhteen. Käännä työ ja nosta 1. s neulomatta siten, että lanka jää työn nurjalle puolelle*, toista *-* kaventaen sivu-s:ita kunnes ne kaikki on kavennettu ja jäljellä on keskipuikon 10 s.

Jatka suljettuna neuleena pohjan s:illa sileää neuletta ja päällisen 34 s:lla palmikoita. Poimi 1. krs:lla kantatilkun molemmista reunoista 13 s sekä 1 s päällisen ja kantapään rajakohdista. Jaa pohjan s:t siten, että I ja IV puikoilla on molemmilla 19 s. Kun olet neulonut kaikilla s:illa 1 krs:n, aloita kiilakavennukset. Eli neulo I puikon lopussa 2 o yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs kunnes pohjan puikoilla, molemmilla on jäljellä 14 s. Jatka sileää ja palmikoita.

Kun jalkaosan pituus on 19 cm, aloita kaikilla s:illa sileä neule, neulo sen 1. krs:lla jokaisen palmikon kohdalla 2 s oikein yhteen, näin kaikilla puikoilla on jäljellä 14 s. Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 o yhteen ja 1 o ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus. Toista tällaiset kavennukset kerran 3 krs:n kuluttua, kerran 2 krs:n kuluttua, sitten joka 2. krs 2 kertaa ja tee niitä sen jälkeen joka krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise langat, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Ripustuslenkki: Kiinnitä 2-kertainen lanka sukan suun takareunaan ps:lla ja tee 15 kjs sekä ps samaan kohtaan kuin aiemminkin. Tee 1 kjs ja sitten kjs-ketjuun 15 ks. Sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä langat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla