Jos kotonasi ajelehtii kaksi paritonta sukkaa, ne odottavat vain Tapsa-tontuksi muuttumista.

Jämäkkä istuma-asento ja joulumuorin lahjoittama vyö paljastavat sen kuuluvan valiojoukkoon. Tähtisilmät ja rento hymy kertovat hurmaavasta luonteesta. Tapsa syntyi yksivärisistä sukista, mutta jos päätät kasvattaa tonttujoukkoasi, kokeile millaisia veitikoita valmistuu kuviollisista sukista.

Sukkanukke

Koko: Istuvana noin 25 cm. Tehty lasten sukista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarvikkeet: Sukat, vaalea ja tumma, kirjontalankaa, huopaa, pala fleeceä, 1 nappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

TEE NÄIN: Käännä sukat nurin päin.

Jalat ja vartalo: ompele jalat kuvan 1 mukaan kapealla siksakilla sukan teräosaan. Sukan kantapäästä tulee peppu, varresta vartalo.

Pää ja kädet: ompele suun kohta ja kädet kuvan 2 mukaan kapealla siksakilla sukan teräosaan. Kantapäästä tulee päälaki, varresta kaula.

Leikkaa ylimääräinen neulos pois jalkojen välistä. Leikkaa toinen sukka suun ja käsien ompeleiden välistä. Leikkaa kädet erilleen. Käännä osat oikein päin ja täytä vanulla. Pujota kaula vartalon sisälle ja kiinnitä pää vartaloon käsin ommellen. Taita käsien yläreunoista kapeat saumanvarat nurjalle ja ompele kädet paikoilleen. Tee tumman sukan varresta korvat käsien tapaan, mutta hieman leveämpinä ja lyhyempinä. Leikkaa huovasta kaksi ympyrää silmiksi. Aseta silmät paikoilleen ja kiinnitä muutamalla pistolla. Kirjo suu ketjupistoilla.

Leikkaa vyö huovasta. Leikkaa toiseen päähän napinläpi, kiinnitä toiseen päähän nappi. Jäljennä tonttulakin kaava lehden sivulta ja leikkaa lakki fleecestä. Taita lakki oikeat puolet vastakkain ja ompele kaareva takasauma. Käännä lakki oikeinpäin ja taita sen alareuna ylöspäin. Kiinnitä hattu muutamalla pistolla nuken päähän.

Tapsan pipon kaava (pdf)

Malli ja ohje: Teija Kolehmainen.

Kuva: Tuomas Kolehmainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla