Leikkialustasta saattaa syntyä myös pieni kaupunki.
Leikkialustasta saattaa syntyä myös pieni kaupunki.

Legoista tykkäävät isot ja pienet, mutta niiden kerääminen imuroinnin tieltä on painajaismaista. Tee palikoille leikkialusta, joka muuttuu helposti säilytyspussiksi.

Reunaan ommellaan naru, jonka ansiosta alustan voi lopuksi vetäistä pussiksi legoineen päivineen.

Ompele legoille leikkialusta näin:

1. Leikkialustaan sopii hyvin napakka puuvillakangas. Kuvan kangas on kooltaan noin 140 x 140 cm. Pyöristä neliönmuotoisen kankaan kulmat tai leikkaa kangas ympyräksi.

2. Ompele kankaan reunaan kestävästä mutta liukkaasta ulkoilukankaasta nauhakuja. Nauhakuja syntyy noin 16 senttimetriä leveästä kangaskaistaleesta, jonka pituus on alustakankaan ympärysmitta.

3. Huolittele ensin kääntämällä kaistaleen päät, koska kujan päihin jää aukko narun pujotusta varten. Taita kaistale pituussuunnassa kahtia ja ompele se puuvillakankaan reunaan. Voit ommella leveän nauhan ompeleen päälle, jotta ilmeestä tulee siisti.

4. Pujota nauhakujaan nyöri, jonka pituus on pussin ympärysmitta plus noin 30 senttimetriä. Riittävän pitkän nauhan päät eivät karkaa nauhakujan sisään, kun alusta on avattuna. Naruista vetämällä alusta muuttuu pussiksi.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.