Musta lippapipo erottui joukosta, Robin perusteli valittuaan kisan 3. sijalle kaarinalaisen Ellin, 5v, suunnitteleman ja hänen äitinsä Hannan toteuttaman pipon.

Katso myös muut voittajapipot ja äänestä omaa suosikkiasi.

OHJE:

Tulosta lippapipon kaavat alla olevasta linkistä A4-arkille.

Tarvikkeet: Mustaa trikoota 0,25 m, leveys 145 cm. Pala lippapahvia, kultaista kiinnisilitettävää efektitarraa (esim. Hot Fix), kullankeltaista ompelulankaa ja valkoisia ja kullankeltaisia neulelankoja.
Valmistelut: Tulosta ja leikkaa kaksi pipon kaava. Liitä toinen kaava peilikuvana toisen kaavan pitkälle suoralle sivulle. Leikkaa lipan ja Robin-logon kaavat.
Leikkaaminen: Leikkaa kaksin kerroin taitetulta kankaalta kaksi pipokappaletta, aseta kaavan KE- taitteelle. Leikkaa lippa taiteelta kaksi kertaa. Lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat. Leikkaa lippa lippapahvista ilman saumanvaroja.
Ompeleminen:
1. Ompele lippakappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Käännä lippa oikein päin ja aseta lippapahvi napakasti kankaiden väliin. Tikkaa lippa viidellä ompeleella 5 mm välein ulkoreunasta sisäänpäin.
2. Taita toisen pipokappaleen KT-reunat yhteen oikeat puolet vastakkain. Ompele sauma pipon alareunasta alkaen KE-taitteelle. Ompele toinen pipokappale samoin, mutta jätä keskelle ommelta noin 10 cm:n kääntöaukko.
3. Aseta lippa päällipuolen pipokappaleen alareunaan annettujen merkkien mukaan oikealla puolelle ja aputikkaa se kiinni saumanvaraan.
4. Aseta päälli- ja vuoripipot oikeat puolet vastakkain ja ompele alareunat yhteen. Käännä pipo kääntöaukon kautta ja sulje aukko.
5. Leikkaa Robin-logo kaavan mukaan efektitarrasta ja silitä se oikealle puolelle sivun keskelle. Tarkista silitysohje tarran oman ohjeen mukaan.
6. Tee tupsu sekoittamalla valkoisia ja kullankeltaisia neulelankoja ja kiinnitä se pipon keskelle.

Malli: Elli Ahola. Ompelu: Hanna Ahola.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.