Kauniista kankaasta ommeltu pikkukoiran pehmoinen peti kelpaa kotona paraatipaikalle.

Tarvitset

Kangasta ja lakanakangasta vuoriksi, leveys 150 cm ja pituus 50 cm, 45 cm pitkän vetoketjun, 1,80 m koristenauhaa, styrox- tai vaahtomuovirouhetta täytteeksi sekä ompelulankaa. Ohjeen mukaan tehdyn pedin koko on 41 cm X 53 cm.

  1. Tee kaava petiä varten. Piirrä 44 cm x 56 cm kokoinen suorakaide ja pyöristä kulmat pyöreiksi. Leikkaa päälikankaasta ja lakanakankaasta yksi kaavan mukainen pala.

  2. Taita kaava kaksinkerroin pitkittäin. Leikkaa pohjaa varten päälikankaasta ja lakanakankaasta kaksi palaa, joihin on lisätty taitteen kohdalle 2 cm vetoketjuhalkion saumavaraksi.

  3. Aseta pohjan palat päällekkäin oikeat puolet vastakkain. Ompele pitkän sivun molempiin päihin 5,5 cm:n ommel. Jätä 2 cm saumavaraa. Ompele vetoketju muodostuneeseen halkioon.

  4. Kiinnitä koristenauha pääliosan reunoihin ja tee aukileikkauksia kulmissa.

  5. Leikkaa 2 reunakataletta, joiden korkeus on 9 cm ja leveys 84 cm. Ompele kaitaleiden päät yhteen 1 cm:n saumavaralla. Kiinnitä ne pääli- ja pohjapalojen reunaan 1,5 cm:n saumavaralla. Käännä oikein päin ja silitä.

  6. Ompele sisäpussi samalla tavalla, mutta ilman vetoketjua. Jätä noin 20 cm:n kääntöaukko keskisaumaan. Täytä sisäpussirouheella, ompele kääntöaukko käsin kiinni ja pujota sisäpussi päälipussiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla