Kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukoita rytmittämällä saat pintaa, joka näyttää sileältä neuleelta. 

Virkkaa parillinen määrä ketjusilmukoita. Yhdistä renkaaksi piilosilmukalla. 

1. krs: Virkkaa 2 kjs, virkkaa viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmis kiinteä silmukka ketjusilmukkaketjun juureen, jätä 1 silmukka aloitusketjussa väliin ja virkkaa toinen kiinteä silmukka viimeistä läpivetoa vaille valmiiksi. Koukulla on nyt 3 silmukkaa. Ota lanka koukulle ja vedä se kaikkien silmukoiden läpi. 

Virkkaa väliin 1 ketjusilmukka. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Virkkaa seuraava vajaa ks samaan silmukkaan kuin edellinen ks, jätä 1 aloitusketjun ks väliin ja virkkaa toinen vajaa ks. Ota langankierto koukulle ja vedä kaikista 3 koukulla olevasta silmukasta läpi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toista näin koko krs. Tee kerroksen lopussa 1 vajaa ks, koukkaa lanka sitten alun toisesta kjs:sta, ota lanka uudelleen koukulle ja vedä kaikista 3 silmukasta läpi. 

2.krs: Aloita 2 kjs:lla. Virkkaa 1 vajaa ks ketjusilmukoiden juureen ja seuraava edellisen kerroksen ketjusilmukkaan, ja virkkaa ks:t yläreunasta yhteen. Virkkaa väliin 1 kjs. Virkkaa seuraava ks samaan kjs:aan edellisen kanssa, seuraava seuraavaan kjs:aan, ja jatka yläreunoistaan yhteenvirkattuja kiinteitä silmukoita ja väliin tulevia ketjusilmukoita koko krs loppuun. Päätä krs kuten 1. krs. 

Jos haluat virkata pintaa tasona, joudut katkaisemaan langan joka kerroksen jälkeen ja virkkaamaan uudelleen oikealta vasemmalle, jotta oikea puoli pysyy päällä koko ajan. 

Englanniksi pintaa kutsutaan pineapple stitchiksi. 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla