Valkoiset tennarit eivät ahkeran käytön jälkeen enää ole valkoiset. Näin peset ne taas hohtaviksi.

Pese näin

  • Annostele kuppiin ruokalusikallinen valkaisuainetta sisältävää pesujauhetta ja ripottele vettä päälle, kunnes seos muuttuu tahnamaiseksi. Harjaa tahna kenkien kangas- ja kumiosiin vanhalla hammas- tai tiskiharjalla.

  • Kumiosien puhdistukseen sopii mainiosti myös taikasieni, mm. Vileda-Miraclean tai Swiffer Magic Eraser.

  • Huuhtele kengät puhtaalla vedellä. Anna niiden kuivua huoneenlämmössä. Kengät eivät käpristy kuivuessaan, jos täytät ne vanhalla, rutistetulla sanomalehtipaperilla.

  • Voit myös heittää tennarit 40-asteiseen konepesuun. Ainakin jotkut tossut kestävät käsittelyn. Muista irrottaa sisäpohja.

  • Kun vihdoin saat kengät puhtaiksi ja kuiviksi, suihkauta niihin suoja-ainetta.

  • Myös klorite, mäntysuopa, astianpesuaine ja juuriharja tehoavat likaisiin tennareihin. Jotkut peittävät lian valkoisella kenkävoiteella.

Näin saat erilaiset tahrat poistettua

Ruoho

Töpötä läikän päälle tahranpoistoainetta tai nestemäistä pyykinpesuainetta. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja pese entsyymipitoisella valkopesuaineella. Ellei läikkä lähtenyt, kokeile denaturoitua spriitä (Sinol) ja hiero sen päälle nestemäistä pyykinpesuainetta.

Voikukka

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hiero tuoreeseen tahraan nestemäistä pyykinpesuainetta, hankaa ja huuhtele haalealla vedellä. Jos tahra ei irronnut, kokeile denaturoitua spriitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustikka ja mansikka

Pese tahra kuumalla vedellä ja tiskiaineella. Vanhaan marjatahraan kannattaa kokeilla nestemäistä pyykinpesuainetta tai James-tahraihmettä.

Polkupyörän ketjuöljy

Jos tahranpoistoaine tai nestemäinen pyykinpesuaine eivät tepsi, käsittele tahra lakkabensiinillä ja hiero päälle nestemäistä pyykinpesuainetta.
Testaa erikoisaineen sopivuus ennen käyttöä. Tahranpoiston jälkeen pese kengät perusohjeen mukaan.

Lähde: Marttojen Tahranpoiston ABC

Sisältö jatkuu mainoksen alla