Mitä useampia aisteja ruoka hellii, sitä paremmalta se maistuu. Paras herkku ei pelkästään maistu, vaan myös tuoksuu ja rapisee.
Jogurttia on paljon hauskempi syödä posliinikulhosta kuin tylsästä parin desin muovipakkauksesta.
Myös voipaperiin kääritty eväsleipä ilahduttaa enemmän kuin normaali, keittiön pöydän ääressä nautittu leipä.
Miksi ihmeessä?
Kyse on moniaistillisesta kokemuksesta. Teräslusikan kilahtelu jogurttikulhoa vasten tuo oman nautinnollisen lisänsä välipalaan, ja eväsleivän voipaperi rapisee nälkää nostattaen.
Ruoka ei hivele yksin makuaistia vaan tuottaa myös kuulohavainnon.
Moni pitää silittämisestä, eikä vähiten sen vuoksi, että siinä yhdistyvät kaasuuntuvan veden sihinä, kuuman puuvillan tuoksu ja palkitseva näköhavainto siitä, että jälkeä syntyy.
Toinen kodin aistikokemusten hitti on kahvinkeitin. Se levittää huumaavaa tuoksua ja porisee kutsuen, luvaten tulevan nautinnon.