Terveellisempää vai ei?
Terveellisempää vai ei?

Tummassa sokerissa on enemmän kivennäis- ja hivenaineita kuin valkoisessa, mutta onko se terveellistä?

Makeaa tekee mieli, mutta sokerin käyttöä pitäisi rajoittaa. Mitä jos vaihtaisi tummaan sokeriin, joka sisältää sokeriruo’on luontaisia kivennäis- ja hivenaineita? Onko se terveellisempää kuin valkoinen sokeri, hammaslääkäri ja lääketieteellinen johtaja Kaj Karlsson PlusTerveydestä?

”Eipä ole. Vaikka tummassa sokerissa on hippunen enemmän hivenaineita, niitä on kuitenkin niin vähän, ettei niillä ole merkitystä. Jotta niistä saisi terveysvaikutuksia, tummaa sokeria pitäisi syödä todella paljon. Sokerin haittavaikutukset ovat joka tapauksessa suuremmat.

”Sokeri on ylimääräistä energiaa, joka varastoituu kehoon rasvaksi.”

Minkäänlaisissa sokereissa ei ole mitään terveellistä. Sokeri on pikaenergiaa, joka joskus voi olla tarpeellista, mutta enimmäkseen ei. Tavallisimmin se on vain ylimääräistä energiaa, joka varastoituu kehoon rasvaksi. Suussa sokeri aiheuttaa happohyökkäyksiä, jotka lisäävät hampaiden reikiintymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sama koskee hunajaa. Siitä löytyy terveellisiä ainesosia, joista kehitellään lääkinnälliseenkin tarkoitukseen sopivia tuotteita. Mutta myös hunaja on suurimmaksi osaksi sokeria. Sitä pitäisi lusikoida paljon, että aineilla olisi vaikutusta terveyteen – ja silloin tulevat taas vastaan sokerin haitat.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla