Muista ripustaa pyykit saman tien, kun linkous loppuu. Helpotat elämääsi!
Muista ripustaa pyykit saman tien, kun linkous loppuu. Helpotat elämääsi!

Vaatteiden ja muiden tekstiilien silittämistä voi kätevien kikkojen avulla vähentää. Parhaimmillaan voit unohtaa puuhan jopa kokonaan!

Moni ei voisi kuvitellakaan elämää ilman silitysrautaa. Toisille silittäminen taas on välttämätön paha, johon ryhdytään mahdollisimman harvoin.

Sileiden tekstiilien ystävänkään ei tarvitse nähdä paljon vaivaa, kun oppii tietyt rutiinit ja tietää, mitä valita jo kaupassa. Marttojen neuvonnan johtaja Teija Jerkku neuvoo neljä keinoa, joiden avulla pärjäät ilman silitysrautaa tai hyvin vähällä silittämisellä.

  1. Osta vain sellaisia vaatteita, jotka eivät rypisty helposti. Kun olet kaupassa, puristele vaatetta käsissäsi, jotta näet, mitä sille tapahtuu. Kannattaa myös kurkata sisäsaumasta vaatteen pesulappua, joka kertoo vaatteen sisältämät materiaalit. Tencel on paksun silkin tuntuinen materiaali, joka ei rypisty helposti. Myöskään villan ja modaalin rypistymisestä ei juurikaan tarvitse huolehtia.
  2. Kun pesukone on käynyt, ota vaate heti koneesta ja ripusta kuivumaan. Vaatteet oikenevat paremmin, jos niitä ei jätetä pesun jälkeen pitkään koneeseen rytyssä.
  3. Kuivaa paidat tukevilla ja muotoilluilla henkareilla. Suorista kaulukset ja oio vaate malliinsa ennen kuivumaan ripustamista.
  4. Jos et ole innokas silittäjä tai mankeloija, ripusta myös lakanat heti pesun jälkeen kuivumaan. Parhaiten ne kuivuvat kuivaushuoneessa tai muussa sellaisessa paikassa, johon ne voi ripustaa koko pituudeltaan. Vedä lakanat ja taittele siististi ennen kaappiin laittamista. Myös rullaamalla lakanat säilyvät kätevästi rypyttöminä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla