Talven kylmä ilma hidastaa kynsien kasvua. On aika antaa niille erityistä huomiota!
Talven kylmä ilma hidastaa kynsien kasvua. On aika antaa niille erityistä huomiota!

Erikoista mutta totta: kyntesi ovat eräänlainen barometri, joka kertoo monenlaista sinusta ja ympäristöstäsi. Ruokavalion lisäksi jopa vuodenaika vaikuttaa kynsien kuntoon.

Tuntuivatko kyntesi erityisen hyväkuntoisilta taakse jääneen hellekesän jälkeen? Moni ihastelee vahvoja kynsiään myös keskellä talvea vietetyn aurinkoloman jälkeen.

Helteiden hellimät kynnet ovat oikeasti usein erinomaisessa kunnossa, koska aurinko tekee kynsistä vahvemmat. Auringonvalo auttaa kehoa luomaan D-vitamiinia, jota kynnet tarvitsevat kasvaakseen.

”Lämpö ja aurinko kiihdyttävät niiden kasvua”, kosmetologi Sara Pulkamo sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ei siis ihme, jos talvella tuntuu siltä, että kynnet ovat heikossa kunnossa: ilman kuivuus ja kylmyys hidastavat niiden kasvua. Kylmä ja kuiva talvisää heikentää kynsien kuntoa, joten varsinkin silloin ne ansaitsevat erityistä huomiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Napostele porkkanaa

Millä talven sitten muuttaisi kesäksi, jos kerran kesä tekee kynsille hyvää?

Etelänmatkoilla ei voi olla kaiken aikaa, mutta onneksi kynsien hyvinvointiin vaikuttavat myös monet muut asiat kuin säätila. Yllättävän iso merkitys on ruokavaliolla.

Kynsiä vahvistavat varsinkin porkkana, banaani ja kananmuna.

Prosessoitu ja rasvainen ruoka tekee hallaa koko elimistölle ja siinä samalla myös kynsille. Nekin hyötyvät terveellisestä ruokavaliosta, joka sisältää paljon A-, B- ja C-vitamiineja, Omega-3-rasvahappoja, mineraaleja, sinkkiä, biotiinia ja antioksidantteja.

Valitse siis lautaselle ruokia, jotka sisältävät kynsille tärkeitä ainesosia. Kynsiä vahvistavat erityisesti banaani, porkkana, kauratuotteet, kana, pavut ja kananmuna.

Muista rasvata

Kynsiään arvostavan kannattaa suosia myös hellävaraista käsienpesuainetta. Hanki myös käsi- ja kynsirasvaa, joilla saat pidettyä kädet ja kynsien reunat pehmeinä.

”Hyvät tuotteet hoitavat ja ravitsevat sekä käsien ihoa että kynsiä. Niitä on hyvä käyttää jatkuvasti, mutta viimeistään, kun säät alkavat kylmetä”, Sara Pulkamo vinkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla