Kosmetiikka ei ole ikuista. Katso, kuinka kauan ripsiväri, huulipuna, meikkivoide ja muut kauneustuotteet säilyvät.

Kosmetiikan säilyvyyteen vaikuttavat tuotteen koostumus, käytetyt säilöntäaineet, säilytysolosuhteet ja se, miten hygieenisesti tuotteita on avaamisen jälkeen käsitelty.

Parhaiten kosmetiikka säilyy viileässä. Älä silti pane purkkeja pakastimeen tai jääkaappiin. Riittää, että säilytät ne huoneenlämmössä ja suojassa valolta.

Pilaantuneen kosmetiikan tunnistaa epämääräisestä hajusta. Rakennekin saattaa olla muuttunut: esimerkiksi emulsio on voinut erottua vesi- ja öljykerroksiksi. Myös värimuutokset paljastavat pilaantuneen tuotteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

RIPSIVÄRI säilyy avaamisen jälkeen kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen. Avattuun tuotteeseen pääsevä ilma kuivattaa maskaramassaa, samoin harjan pumppaaminen säiliössä. Pidä korkin kierteet puhtaina ja sulje korkki huolellisesti, niin ripsiväri säilyy pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MEIKKIKYNÄ kestää noin pari vuotta. Kun teroitat meikkikynän jokaisen käyttökerran jälkeen, se pysyy hygieenisena.

MEIKKIVOIDE säilyy avaamisen jälkeen vuodesta kahteen.

HUULIPUNA kestää hyvänä parikin vuotta.

PUUTERI ja puuterimaiset tuotteet, jotka eivät sisällä vettä, säilyvät muutaman vuoden. Kovaksi jämähtäneen pintakerroksen voi rapsuttaa veitsellä pois.

KYNSILAKKA muuttuu käyttökelvottomaksi, kun pulloon pääsee kuivattavaa ilmaa. Tiiviisti suljettu korkki pitää lakan vetreänä. Pullon suu on hyvä pyyhkäistä kynsilakan poistoaineella, jotta korkki menee tiiviisti kiinni.

HAJUVEDET säilyvät avaamattomina 3–5 vuotta. Avattu tuoksupullo säilyy pari vuotta.

KASVO- JA SILMÄNYMPÄRYSVOITEET pilaantuvat herkästi. Kasvovoiteet säiyvät puolesta vuodesta vuoteen, silmänympärysvoiteet vain puoli vuotta.

SAMPOOT JA HOITOAINEET säilyvät pakkauksen avaamisesta vuoden verran.

AURINKOVOITEIDEN UV-suoja on parhaimmillaan vuoden ajan, eli periaatteessa joka kesä tulisi hankkia uusi suojavoide.

Ainoa jonka säilyvyys avaamattomana mainitaan on hajuvedet. Mistään ei löydy tietoa esim avaamattomien ihovoiteiden säilyvyydestä.

  • ylös 21
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla