Insinööri on paras puoliso

Insinöörien kustannuksella pilaillaan, mutta parisuhteessa insinööri voi olla paras mahdollinen valinta.

1. He ovat järjestelmällisiä

Kun saat puolisoksesi insinöörin, kodissanne on todennäköisesti paikka kaikelle ja prosessit kunnossa aamiaisesta hyvänyönpusuun. Insinöörin elämää voit helpottaa antamalla hankkeille selkeät deadlinet.

Insinöörillä on sitä paitsi aina suunnitelma: voit olla varma, että insinöörisi on jo miettinyt, miten lomamatka, asunnonvaihto tai uuden auton osto hoidetaan ennen kuin sinä olet edes hoksannut tarvetta mihinkään edellä mainituista.

Insinöörin puolison rooliksi jää mukautua insinöörin prosesseihin. Muu tuhoaisi sekä insinöörin mielenrauhan että hänen tuottavuutensa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. He hallitsevat vimpaimet

Kun puolisosi on insinööri, sinun ei koskaan tarvitse lukea yhdenkään dvd-soittimen, navigaattorin tai digiboksin käyttöohjetta. Oma insinöörisi hoitaa tv-kanavien haun, läppärin varmuuskopioinnin ja puhelimesi asetukset kuntoon ennen kuin olet ehtinyt pyytää. Ikävä kyllä hän ei aina tajua, etteivät ne ole kaikista muista yhtä helppoja nakkeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Projektia ei jätetä, ei ainakaan kesken.

3. He kestävät stressiä

Insinöörit ovat tottuneet painetilanteisiin töissä, joten he osaavat käsitellä stressiä myös vapaalla. Se on hyvä ominaisuus puolisossa, varsinkin jos itse olet ns. vuoristoratatyyppiä.

4. He omaksuvat tietoa nopeasti

Insinöörit joutuvat työssään kiinnittämään paljon huomiota yksityiskohtiin. Parisuhteessa se tarkoittaa, että he muistavat merkkipäivät, ymmärtävät synttärilahjavihjeesi ja tajuavat, milloin on parasta antaa periksi.

5. He puhuvat vain tärkeistä asioista

Koska insinöörit käsittelevät työssään paljon tietoa, he pystyvät tiivistämään gigabitin tietoa pariksi sanaksi. Insinööri ei ehkä täytä kodin ilmatilaa puheella, mutta kun hän avaa suunsa, sieltä tulee jotain merkityksellistä.

6. He pystyvät sitoutumaan

Projektia ei jätetä, ei ainakaan kesken, kuuluu insinöörien perussääntö. Insinööri sitoutuu myös parisuhteeseen helpommin kuin useiden muiden ammattiryhmien edustajat. Hyppely suhteesta toiseen vie voimia ja aikaa.

Joskus insinööri korjaa myös asioita, jotka eivät varsinaisesti ole rikki.

7. He ovat luovia

Toisin kuin moni luulee, insinöörit tekevät luovaa työtä: vaikeiden ongelmien ratkaisu edellyttää kykyä keksiä ihan uusia ratkaisuja. Vapaalla insinööri rentoutuu tekemällä jotain luovaa: soittamalla jotain instrumenttia, maalaamalla tai nikkaroimalla.

8. He parantelevat paikkoja

Insinöörin luovuus ilmenee myös siinä, että hän korjaa tiputtavan hanan, jalkansa menettäneen barbin ja vuotavan ikkunatiivisteen. Joskus hän todennäköisesti korjaa myös asioita, jotka eivät varsinaisesti ole rikki, mutta se on pieni hinta siitä, että tiedät olevasi turvassa silloinkin, kun katto alkaa vuotaa.

Insinööri analysoi käytöstään ja korjaa sitä, mikäli tulokset ovat epätoivottuja.

9. He ovat avuliaita

Kun puolisosi on insinööri, olette sukulaistenne suosikkivieraita. Insinööri nimittäin laittaa kylässä automaattisesti kuntoon näiden digiboksit, navigaattorit ja läppärit (katso kohta 2). Sinä taas saat nauttia siitä, että insinööri auttaa lapsianne näiden matematiikan, kemian ja fysiikan läksyissä, joista et itse ymmärrä mitään (ellet itsekin ole insinööri).

10. He ovat ahkeria

Insinööri ei oikeastaan koskaan lepää. Hän todennäköisesti miettii hankalaa työjuttua mökkilomallakin, mutta toisaalta voit olla varma siitä, ettei hän luovuta myöskään silloin, kun suhteessanne on ongelmia. Insinööripuolisosi haluaa ratkaista myös parisuhdeongelmat.

Ja koska insinöörin työhön liittyy paljon yrityksen ja erehdyksen kautta oppimista, insinööri pystyy myös kotona myöntämään olevansa väärässä. Insinööri analysoi käytöstään ja korjaa sitä, mikäli tulokset ovat epätoivottuja (kuten vihainen puoliso).

Lähde: Kahden suomalaisen insinöörin puolison haastattelu sekä Lifehackin toimittajan ja insinöörin puolison Deborah Stachelskin artikkeli.

Pena

Vierailija kirjoitti:
Ai että vain insinöörit osaavat auttaa lapsia matemaattisissa aineissa?! Pidin KK:ta laatulehtenä, mutta tämä on kyllä pohjanoteeraus. Nainenkin voi olla insinööri, osata matematiikkaa tai ratkaista ongelmia luovasti - tai kaikkia näitä.

Eeeeheehee.

Kompastuit omaan näppäryyteesi, tässähän ei puhuttu sukupuolista mitään =D

Oletit että insinööri on mies ja suutuit siitä omasta mielikuvastasi jossa naiset eivät voi osata matikkaa.

Stop hitting yourself!

  • ylös 555
  • alas 43
insinöörin eksä

En allekirjoita.
- He suunnittelevat, mutteivät koskaan toteuta.
- He suhtautuvat alentuvasti muihin kuin insinööreihin koska "he eivät tajua".

- Heidän ratkaisunsa ovat hyviä paperilla, mutta käytännössä eivät toimi toivotulla tavalla.

  • ylös 142
  • alas 174
Sisältö jatkuu mainoksen alla