Tartutko aamulla ensimmäiseksi kännykkään? Roikutko illat koneella? Näistä merkeistä tiedät, että vietät liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa.

Jos roikut Facebookissa tai muussa sosiaalisessa mediassa joka päivä, kuulut enemmistöön. Tässä viisi merkkiä siitä, että kannattaisi vähentää:

1. Kun koristelet kakkua, ajattelet ensisijaisesti sitä, miten saisit siitä hienon kuvan Facebookiin.

Moni jakaa sosiaalisessa mediassa kuvia ravintola-annoksistaan, eikä ihme: kaunis ruoka-asetelma on mukava ikuistaa muistoksi. Mutta jos käytät kotona aikaa salaattisi asetteluun täydellisen kuvan kiilto silmissä, on aika jarruttaa. Normaalin elämän muokkaaminen someen sopivaksi on merkki riippuvuudesta. Jos ajattelet tekemisiäsi ja menojasi sen mukaan, miltä ne näyttävät sosiaalisessa mediassa, et rentoudu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Et voi lakata kynsiäsi tai haravoida pihaa kertomatta siitä Facebookissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikilla meistä on Facebookissa ainakin yksi ystävä, joka tuntuu kertovan elämästään kaiken. Et ole nähnyt häntä viiteen vuoteen, mutta tiedät kaiken hänen viikonlopustaan ja hänen lastensa menestyksestä. Oletko sinä se ystävä? Päivittäisen elämän pakonomainen raportoiminen reaaliajassa on merkki siitä, että somella on elämässäsi liian iso rooli. Mitä enemmän käytät aikaa elämäsi jakamiseen muiden kanssa, sitä vähemmän sinulle itsellesi jää aikaa keskittyä siihen, mitä teet.

3. Tiedät liikaa someystävistäsi.

Huomaatko joskus lukevasi keskittyneesti kaverisi kaverin Facebook-päivityksiä? Tiedätkö kaiken hänen sotkuisesta erostaan – ja vakoilitko saman tien myös hänen exänsä profiilia? Jos huomaat seuraavasi lähes tuntemattomien toilailuja sosiaalisessa mediassa, pidä paussi.

4. Tunnet itsesi epäonnistuneeksi kavereihisi verrattuna.

Facebookin selailu voi herättää kateutta. Yksi tuttu sai ylennyksen, toinen meni kihloihin ja kolmas on ihanalla aurinkolomalla Balilla. Toisten menestys ja itsen vertaaminen muihin voi aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta, vaikka et tiedostaisi sitä. Sosiaalisessa mediassa roikkuminen voi lisätä ahdistusta ja rikkoa ihmissuhteita. Kun ystävien elämän seuraaminen tulee oman onnesi tielle, pidä taukoa somesta.

5. Ahdistut, kun et voi käyttää kännykkääsi.

Selaatko puhelintasi, kun istut lounaalla ystäviesi kanssa? Päivitätkö Facebookin heti herättyäsi? Mitä enemmän olet somessa, sitä vähemmän sinulla saattaa olla kiinnostavaa sanottavaa oikeissa keskusteluissa. Kuinka monta oikean elämän keskustelua sinulta on mennyt ohi, koska keskityit puhelimeesi? Mitä enemmän käytät aikaa tykkäämiseen, sitä tylsempää elämästäsi voi tulla.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Näin teet itsestäsi Facebookin täydellisimmän naisen

Facebook-kirppisten etiketti: nämä sinun pitää tietää

Onko Facebook-tykkäys aitoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla