Jatkuva kaaos kotona heijastuu väistämättä elämäsi muihin osa-alueisiin. Lue tästä, miksi kannattaa siivota.

1. Kun siivoat, huomaat mitä omistat

Etsitkö pää punaisena lempparipaitaasi juuri ennen tärkeää tilaisuutta? Et löydä sitä, ja juokset hätäpäissäsi kauppaan ostamaan uuden. Viikkoa myöhemmin löydät etsimäsi aikakauslehden, villasukkien ja kylpytakin alta keskeltä lattiaa. Siistissä huoneessa näet helpommin, mitä omistat, ja säästyt hutihankinnoilta.

2. Siivotessa järjestelet ajatuksiasi

Jotkut psykologit ovat sitä mieltä, että kaaoksessa oleva koti heijastelee kaoottista mieltä. Vaikka sotkusta ei ihan näin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetäisikään, siivotessa huomaa, miten hyvää se tekee mielelle. Asiat tuntuvat järjestyvän, palaset loksahtelevat kohdalleen, lopputulosta katsellessa tulee hyvä fiilis.

3. Siivottu koti säästää aikaa

Ovatko aamusi yhtä kaaosta? Päädyt töihin myöhässä, paita rypyssä, tukka takussa ja silmäpako sukkahousuissa? Ei ihme, jos kotisi on kuin tunkio. Siisteys säästää aikaa, kun löydät arkiaamuna kaiken tarvitsemasi heti. Päivä alkaa paljon paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Siisti koti on kutsuva

Et takuulla tahdo ystäviesi näkevän tyhjien pitsalaatikoiden ja tiskaamattomien astioiden peittämää keittiötäsi? Sotku kotona saattaa olla monen hauskan kyläilyn este. Sinusta tulee avoimempi ja sosiaalisempi, kun elelet kodissa, johon kehtaa kutsua kenet tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Siisteys parantaa terveyttä

Järjestyksessä oleva, raikas koti vähentää stressiä ja auttaa keskittymään. Siistissä makuuhuoneessa saa paremmat unet. Myös pöpöt ja pölymakkarat pysyvät loitolla. Siivoaminen kannattaa aina.

Lähde: lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla