Pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala vastaa videosarjassa lukijoiden kysymyksiin. Tällä viikolla vastauksen saa nimimerkki Tämmöstä rakkaustarinaa.

"Miten saan puolison irti televisiosta ja älylaitteista tai käytön tolkullisemmaksi? Hän sukeltaa uutisten ja suoratoistopalveluiden maailmaan iltasella tuntikausiksi ja nukkumaanmeno venyy.

Ymmärrän toki viihteen koukuttavuuden, ja olen itse yrittänyt pyristellä siitä eroon. En esimerkiksi tuo laitteita sänkyyn arkena.

Arkirytmimme ovat pikku hiljaa valuneet tyystin vastakkaisiksi. Mies kukkuu illalla, minä aamulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä ärsyttää erityisesti siksi, että yritän lyhentää lapsen hoitopäivää lähtemällä aikaisin töihin. Kun on puolison hakuvuoro, hän venyttää väsyneenä aamulla omaa lähtemistään ja hakee viisivuotiaamme viime tingassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toivoisin myös, ettei isä antaisi koululaisellemme tylsää mallia räpläämällä jatkuvasti kännykkää tai padia vaan lukisi vaikkapa kirjaa.

Miten keskustelisin asiasta fiksusti? Vai onko nettiin uppoutuminen nykyihmisen perusoikeus, johon läheisten on mukauduttava?" – Tämmöstä rakkaustarinaa :D

Janna Rantala on pari- ja perhepsykoterapeutti, tietokirjailija ja erikoislääkäri. Hän vastaa KK:n lukijoiden parisuhdetta käsitteleviin kysymyksiin videosarjassa nimeltä Parisuhde paremmaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla