Kesällä saa ottaa päiväunet riippumatossa.
Kesällä saa ottaa päiväunet riippumatossa.

KK kokosi listan pienistä kivoista asioista, jotka voit toteuttaa kesällä. 

KK:n päätoimittaja Minna McGill kirjoitti pääkirjoituksessaan, että erilaiset listat muistuttavat elämän olevan täynnä kiinnostavia ja iloisia asioita. Minna oppi tyttäreltään, mikä on summer bucket list:

”Se on lista kaikista mahtavista asioista, joita voi kesällä tehdä. Ne kannattaa laatia listaksi, jotta ne myös tekee. Voi vaikka valvoa kokonaisen yön ja katsoa viisi elokuvaa putkeen. Voi nukkua teltassa parhaan ystävän kanssa, piirtää väriliiduilla asvalttiin ja juosta uimapuvussa pihanurmen sadettajan yli.”

KK kokosi listan, josta saat ideoita ihanaan kesään. Tee oma listasi ja jaa se kommenttikentässä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Järjestä piknik. Tee ruokaa etukäteen tai osta valmiina, pakkaa mukaan viltti. Ota mukaan perhe tai rakkaimmat ystävät. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Vietä kokonainen päivä ilman mitään teknologiaa. Sulje puhelin. Keskity ympärilläsi oleviin ihmisiin ja maisemiin. 

3. Tee itse mehujäätä tai jätkistä. Superhelppoa ja superherkullista.

4. Ota päiväunet riippumatossa tai mökkilaiturilla.

5. Kasta varpaat ainakin kerran sekä järveen, mereen, jokeen että puroon. 

6. Tee autoreissu kaupunkiin, jossa et ole ikinä ennen käynyt. Pysähdy matkalla kahville ja katsele perillä nähtävyyksiä.  

7. Valvo auringonnousuun saakka ainakin kerran. Ota siitä valokuva. 

8. Leiki turistia kotikaupungissasi. Hyppää bussiin, jolla et ole koskaan matkustanut. Katsele tuttujakin ympäristöjä uusin silmin.

9. Nuku yö teltassa. Pystytä teltta omalle pihalle tai suuntaa metsään tai luonnonpuistoon.

10. Osallistu kyläjuhliin tai kaupunkitapahtumaan.

11. Herää varhain ja käy heti ensimmäiseksi aamu-uinnilla.  

12. Käy kuuntelemassa livemusiikkia ulkona. Käy festareilla, ulkokonsertissa tai pysähdy kuuntelemaan katusoittajaa. 

13. Poimi metsämansikoita ja mustikoita ja pujota ne heinään. Syö hitaasti yksi kerrallaan ja nauti.

14. Käy yksin elokuvissa. Osta eväät ja nauti elokuvasta ilman vierustoverin kuiskutusta. Mene katsomaan juuri se leffa, jonka oikeasti haluat nähdä. 

15. Palaa lapsuuden kesiin ja lennätä leijaa, puhalla saippuakuplia tai rakenna hiekkalinna. Tunne itsesi nuoreksi ja vapaaksi. 

Lue myös 100 ihaninta asiaa kesässä:

 

Mie vaan

1. Kerää kedolta kukkakimppu kotiin. 2. Syö vatsa täyteen mansikoita. 3. Keitä vadelmahilloa. 4. Nuku päiväunet riippumatossa. 5. Kudo sukkaa laiturin nokassa. 6. Käy kuutamouinnilla. 7. Pyöräile jäätelölle. 8. Kutsu ystävät pelaamaan Mölkkyä. 9. Grillaa lounas. 10. Solmi kukkaseppele. 11. Käy metsässä kävelyllä. 12. Puhalla saippuakuplia. 13. Leivo vadelmatorttu. 14. Lähde kaupungille kamera mukana. 15. Käy museoissa.

  • ylös 33
  • alas 18
Larissa

1.kuvaa kymmenen eri asiaa kauniista kesästä 2.tee voikukan varsista kiharaisia suikaleita vesiämpärissä 3.kirjoita kirje jollekin ystävälle ja laita se perinteiseen postiin 4.paista ulkona lättyjä ja syö pelkän sokerin kanssa kuumina 5.pyöräile kylille pelkästään hakeaksesi lempijäätelömakuasi kioskilta 6. Pese hiukset ja anna kesäilman kuivattaa 7.bongaa lintujen lauluja ainakin viisi erilaista 8.tunnustele ruohoa kädellä 9.kävele paljain jaloin joka päivä 10.kutsu naapuri spontaanisti kahville 11.lue kirja 12.tee kukkaseppele ja käytä sitä 13.laita patja lattialle ja retkeile siinä yksi yö 14.bongaa erilaisia pilviä taivaalta 15.heiluta ohikulkevalle kukkakimpun kanssa

  • ylös 26
  • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla