Kun pyörähdät parketilla tai olohuoneen lattialla, parannat muistiasi ja pahan mielen. Tässä viisi tapaa, joilla tanssi tekee sinulle hyvää.

1. Se parantaa muistia

Tutkimusten mukaan tanssiminen kehittää muistia, kielellistä kykyä, tarkkaavaisuutta ja reagointikykyä. On jopa todettu, että tanssiminen pienentää riskiä sairastua dementiaan.

2. Se tutustuttaa sinut itseesi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun tanssit, tunnistat hengityksesi, sydämesi sykkeen, veren virtaamisen, voimasi ja kehosi ääriviivat. Tanssi opettaa olemaan tietoinen kaikista ruumiinosista ja niiden yhteydestä toisiinsa. Opit tuntemaan rajasi ja mahdollisuutesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Se vähentää stressiä

Rytmi ja siihen yhdistyvä toistuva liike stimuloivat aivojesi mielihyväkeskusta ja lisäävät vireystilaa säätelevän serotoniinin sekä mielihyvää tuottavan endorfiinin eritystä. Tämä auttaa myös hallitsemaan stressiä ja nukkumaan paremmin.

4. Se lohduttaa

Tanssiessa kehosi ja mielesi ovat vuorovaikutuksessa. Liikkeen avulla voit purkaa jännitystä ja etsiä uusia tapoja selvitä pahan mielen kanssa. Tanssimalla hoivaat ja ravitset omaa sisäistä maailmaasi. Tanssin kautta voit lisätä elinvoimaa ja iloa kehoosi.

5. Se auttaa löytämään yhteyden muihin

Kun tanssit yhdessä muiden kanssa, samaistut ja peilaat toisen liikettä. Ihminen ei pelkästään näe muiden eleitä, liikkeitä ja tunteita, vaan voi tanssimalla päästä toisen henkilön kanssa sanattomaan psyykkiseen yhteyteen.

Asiantuntijana psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, tanssi-liiketerapeutti Taru Ala-Haavisto

 

Aina on aikaa tanssia

Jopa Niiskuneiti tietää, että aina on aikaa ottaa pari tanssiaskelta. Tässä katkelma kirjasta Muumipeikko ja pyrstötähti.

”Voi! Tanssia! Menemmekö?" huudahti Niiskuneiti ja taputti käpäliään. "Minä en ole tanssinut pitkiin, pitkiin aikoihin!”

”Ei meillä ole aikaa tanssia, kun maailma on tuhoutumassa”, sanoi Niisku.

”Vähän aikaa, pyysi Niiskuneiti. Sehän tapahtuu vasta kahden päivän kuluttua!”

Tanssiminen on mukavaa yksinkin, ja kohottaa ihmeesti kuntoa. Testaan välillä pystynkö tanssimaan Let's twist again:in samaan tyyliin kuin teini-iässä. Lähes yhtä hyvin sujuu :0).

Sisältö jatkuu mainoksen alla