Hölskyy, hiertää tai pullottaa? Ei ihme, jos yllä on vääränkokoiset rintaliivit. Vältä nämä kolme yleistä virhettä.

1. Hölskistä eli liian suuret liivit

Karkailevatko olkaimet ärsyttävästi hartioilta? Painuuko ryhtisi huomaamatta kumaraan? Luiskahtavako rinnat esiin liivien alta? Kappas, olet ostanut ympärysmitaltaan liian suuret liivit. Sovituskopissa ne saattavat tuntua mukavilta, mutta totuus on toinen.

Valitse liivit, jotka tuntuvat napakoilta, kun uloin hakanen on kiinni. Käytössä liivit pehmenevät ja venyvät pikkuhiljaa. Silloin kiristysvaraa löytyy pidemmällä olevista hakasista.

Ajattele täpötäyttä reppua, joka roikkuu hartioilla veltosti. Napsautat rintahihnan kiinni ja kas, repun paino jakautuu keholle huomattavasti mukavammin. Sama pätee istuviin rintsikoihin. Oikeankokoisissa liiveissä paino jakautuu oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Auauau eli turhan pienet liivit

Juiliiko niskaa ja hartioita? Piirtyvätkö liivien saumat häiritsevän selvästi näkyviin paidan läpi? Pullahtaako rinta puolipalloksi kupin päälle kun hypähdät? Olet valinnut liian pienet tai vääränmalliset rintaliivit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ahtaus on alaympäryksessä, virheasento voi oireilla särkyinä. Jos kupit ovat turhan ahtaat, rinta pullahtelee ulos ylhäältä tai karkaa penkereeksi kainaloon. Kun riisut liivit, huomaat että ne ovat painaneet ihoon punaisia jälkiä.

Sopiva kuppi ja malli peittävät rinnan kauniisti koko matkalta. Kun katsot sivukuvaasi peilistä, ympärys ei nouse vinoon selän puolelle. Sopivien liivien päällä vaatteet istuvat kauniisti etkä joudu kiinnittämään huomiota liiveihisi.

3. Kultainen nuoruus eli tästä en luovu

Valitsetko aina saman B-kupin, vaikka vuosia kertyy? Ihmiskeho muuttuu esimerkiksi raskauksien, imetyksien ja painonmuutosten myötä. Yleinen erhe on jäädä kiinni nuoruuden kuppikokoon ja kuvitella sen olevan ikuinen.

Hakeudu liiviliikkeeseen osaavan myyjän käsiin. Mittanauha paljastaa totuuden muodoistasi. Myyjä osaa auttaa myös sopivien mallien löytämisessä.

Kelpo liivejä kannattaa hankkia useammat: pari kolme paria arkeen, yhdet tai kahdet juhlaan, sporttiliivit urheiluun. Sijoituksen tuottama kirpaisu lievenee kun huomaat, miten paljon paremmin vaatevarastosi istuu passelien liivien päällä.

Asiantuntijana markkinointikoordinaattori Heini Rosvall Patricia Groupista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla