Harmittaa, kun kallis merkkipaita nyppääntyy, haalistuu ja venähtää muodottomaksi. Muotisuunnittelija Katri Niskanen kertoo, mistä laadun tunnistaa.

 

Muodin huipulle -tv-sarjan voittanut vaatesuunnittelija Katri Niskanen kertoo, ettei kalliinkaan merkkivaatteen laatuun voi uskoa sokeasti.
"Kannattaa opetella tunnistamaan hyvät materiaalit ja ompelutyön jälki. Laadukas vaate myös istuu hyvin", Katri sanoo.
Hyvinkin tehty vaate menee nopeasti pilalle, jos sitä hoitaa väärin. Moni pitää kalliista vaatteesta erityisen hyvää huolta. Senkin takia se pysyy hyvässä kunnossa vuosikausia, ellei vuosikymmeniä.
Katri itse välttelee alennusmyyntejä: ale-prosenttia ihmetellessä jää helposti tarkistamatta, kuinka laadukas vaate on.
Katri neuvoo sijoittamaan etenkin nahkalaukkuun ja -kenkiin, takkiin, hyvin istuviin farkkuihin, monikäyttöisiin pikkumustiin ja sopivaan jakkuun.
"Trikoopaidat voivat olla huokeampiakin. Kun tuntee oman tyylinsä, kannattaa maksaa laadusta. Klassinen vaate säilyy siistinä ja käyttökelpoisena monta vuotta."

Tällaisia materiaaleja kannattaa etsiä:

• Hyvälaatuisen trikooneuloksen tunnistaa napakkuudesta ja pehmeydestä.
• Kun printtipaitojen kuvio on pehmeä, ei muovisen tuntuinen, se säilyy käytössä ja pesussa siistinä.
• Neuleissa kannattaa suosia kašmiria, villaa ja silkkiä. Puuvilla ja pellava ovat hyviä kesämateriaaleja.
• Akryylineuleet nyppyyntyvät takuuvarmasti.
• Monet polyesterisekoitteet kestävät käyttövaatteina hyvin vesipesua, eikä väri haalistu niin helposti kuin puuvillassa. Huono puoli on, että polyesterisekoitteet alkavat nopeasti haista hieltä.
• Jos satiinivaatteen haluaa vesipestä, kannattaa suosia materiaalina polyesterisekoitteita. Jos olet valmis viemään vaatteen pesulaan, silkki on hyvä valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla