Porkkanakakku ja suolainen kinuskikastike

Mehevää porkkanakakkua, täyteläistä tuorejuustoa ja suolaista kinuskia! Lyömätön makuyhdistelmä kruunaa pikkujoulut.

Porkkanakakku ja suolainen kinuskikastike

14 annosta

3 munaa

2 ½ dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 dl vehnäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 dl kookoshiutaleita

½ dl maapähkinärouhetta

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

2 dl rypsiöljyä

Kuorrutus

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 ½ dl tomusokeria

3 rkl sitruunamehua

Suolainen kinuskikastike

2 dl kermaa

1 dl fariinisokeria

1 dl siirappia

½ tl suolaa

50 g voita

½ tl sormisuolaa (Maldon)

Päälle

saksanpähkinöitä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivat aineet.

Kuori ja raasta porkkanat. Lisää munavaahtoon vuorotellen öljyä, jauhoja ja porkkanaraastetta. Kaada irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 26 cm).

Paista uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä.

Tee kakun kypsyessä kuorrutus ja kinuski. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon siivilöity tomusokeri ja sitruunamehu. Laita kylmään odottamaan.

Laita kattilaan kerma, fariinisokeri, siirappi ja suola. Keitä kinuskia kasaan noin 8–10 minuuttia niin, että se paksunee. Ota pois liedeltä. Lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita hyvin.

Lisää hiukan jäähtyneen kinuskin joukkoon sormisuola niin, että osa sulaa ja osa jää kokonaisina hileinä joukkoon.

Levitä tuorejuusto kakun päälle. Valuta päälle reilusti kinuskia ja tarjoa osa erikseen tai säästä myöhempää käyttöä varten. Koristele saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla