Mehevää porkkanakakkua, täyteläistä tuorejuustoa ja suolaista kinuskia! Lyömätön makuyhdistelmä kruunaa pikkujoulut.
Porkkanakakku ja suolainen kinuskikastike
14 annosta
3 munaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
½ dl maapähkinärouhetta
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl rypsiöljyä
Kuorrutus
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
Suolainen kinuskikastike
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
½ tl suolaa
50 g voita
½ tl sormisuolaa (Maldon)
Päälle
saksanpähkinöitä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivat aineet.
Kuori ja raasta porkkanat. Lisää munavaahtoon vuorotellen öljyä, jauhoja ja porkkanaraastetta. Kaada irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 26 cm).
Paista uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä.
Tee kakun kypsyessä kuorrutus ja kinuski. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon siivilöity tomusokeri ja sitruunamehu. Laita kylmään odottamaan.
Laita kattilaan kerma, fariinisokeri, siirappi ja suola. Keitä kinuskia kasaan noin 8–10 minuuttia niin, että se paksunee. Ota pois liedeltä. Lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita hyvin.
Lisää hiukan jäähtyneen kinuskin joukkoon sormisuola niin, että osa sulaa ja osa jää kokonaisina hileinä joukkoon.
Levitä tuorejuusto kakun päälle. Valuta päälle reilusti kinuskia ja tarjoa osa erikseen tai säästä myöhempää käyttöä varten. Koristele saksanpähkinöillä.