10-12 palaa
Pohja
175 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
4 keltuaista
2¼ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ dl kylmää maitoa
Marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 ps (50 g) pähkinärouhetta
Täyte
2 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
2 rkl sitruunamehua
100 g cocktailkirsikoita
100 g suklaata
1 ps (50 g) pähkinärouhetta
Pinnalle
100 g taloussuklaata
---
1. Levitä leivinpaperi isolle uunipellille ja voitele se kevyesti. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Ota valkuaiset talteen marenkia varten.
3. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellin kokoiseksi levyksi.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Kääntele lopuksi pähkinärouhe marenkiin. Levitä marenki kakkupohjan päälle siten, että taikinaa jää näkyviin reunoista reilu sentti. Marenki laajenee uunissa.
5. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä kokonaan. Jos paistat pohjan päivää ennen tarjoilua, säilytä se leivinliinan alla huoneenlämmössä. Ennen tarjoilua leikkaa kakkulevy kahtia. Jos pohja on kiinni leivinpaperissa, "leikkaa" se varovasti irti isolla veitsellä.
6. Vaahdota kerma sokerin ja sitruunamehun kanssa. Silppua kirsikat pieniksi paloiksi. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi.
7. Levitä kermavaahto toiselle kakkupohjapuoliskolle. Ripottele päälle kirsikkapalat, suklaa ja pähkinärouhe. Nosta toinen kakkulevyn puolisko päälle.
8. Sulata suklaa paloina vesihauteessa. Jäähdytä hetki ja levitä lusikalla koristeraitoja kakun päälle.
Vinkki! Erottele keltuaiset ja valkuaiset lasiin, jolloin näet heti, pääseekö valkuaisen joukkoon keltuaista. Jos näin käy, riko uusi muna lasiin. Valkuainen ei vaahtoudu, jos mukana on pienikin pisara keltuaista.
Teksti Kiia Renko, kuva Nico Backström