1 pieni varhaiskaali
2 porkkanaa
Koristeluun
1 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
3 rkl (keltaisia) rusinoita
Majoneesikastike
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä
Öljykastike
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 1/2 rkl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori porkkanat ja suikaloi tai viipaloi ne.
2. Valmista joko majoneesi- tai öljykastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Yhdistä kastike, kaalisuikaleet ja porkkanapalat. Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia.
Koristele valmis salaatti pähkinöillä ja rusinoilla. Tarjoile grillatun lihan tai hampurilaisten lisäkkeenä.
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo