Tarte tatin eli punajuurikeikauskakku

4 pientä paistosta tai 1 iso

1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa
3 (noin 500 g) keskikokoista punajuurta
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl sokeria
75 g voita
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua rosmariinia

Lisäksi
vuohenjuustoa

---

1. Ota ruisperunataikina sulamaan huoneenlämpöön.

2. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita punajuurien ja sipulien joukkoon suolaa, sokeria ja rosmariinia.

3. Levitä seos neljään pieneen paistosvuokaan (halkaisija noin 12 cm) tai yhteen isompaan piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Juureksia voi latoa vuoan kukkuralleen, koska ne kutistuvat kypsyessään. Lisää juuresten päälle voinokareita ja balsamiviinietikkaa.

4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Varmista, että punajuuret ovat pehmeitä.

5. Kaaviloi ruisperunataikina pikkuvuokien tai yhden isomman vuoan kokoiseksi, ympyrän muotoiseksi levyksi sopivan kokoisen lautasen avulla. Nosta taikinalevyt paistosvuokien päälle. Painele lusikalla taikinan reunat vuoan pohjaa vasten (vuoan sisäpuolelta) tiiviisti niin, että juurekset jäävät taikinakuvun alle. Jatka kypsentämistä keskitasolla noin
15 minuuttia, kunnes kuori on kypsä.

6. Anna paistosten jäähtyä haaleiksi. Kumoa tortut annoslautasille. Tarjoa punajuuripaistokset vuohenjuuston ja raikkaan salaatin kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla