1 1/4 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 keltuaista
2 rkl konjakkia
1 tl raastettua tryffelisientä
---
1. Mittaa sinappijauhe, sokeri, kerma ja keltuaiset kattilaan. Sekoita tahna hitaasti liedellä kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Anna porista keskilämmöllä muutama minuutti.
2. Mausta sinappi konjakilla ja raastetulla tryffelillä.
3. Purkita sinappi.
4. Sinappi säilyy jääkaappilämmössä pari kuukautta.
Vinkki! Jos kaupastasi ei löydy tryffelisientä, voit korvata sen tryffeli- tai saksanpähkinäöljyllä. Mittaa sinapin joukkoon 1 rkl konjakkia ja 1 rkl öljyä. Myös kuivatut kantarellit tai herkkutatit sopivat maustamaan sinapin sieniaromiseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Arto Vuohelainen