Karitsan paahtopaistia ja persilja-anjovisöljyä

4 annosta

4 kpl (á 150–200 g) karitsan paahtopaistia
maun mukaan suolaa ja pippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen

Persilja-anjovisöljy
2 anjovisfileetä
1 puntti lehtipersiljaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ dl oliiviöljyä

Lisäksi
20 ruusukaalia
kourallinen kuivattuja, liotettuja tai tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita)
8–12 pientä keitettyä perunaa

---

 

1. Ota karitsanpaistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Siisti huoneenlämpöisten lihojen pinnat.

2. Valmista mausteöljy. Murskaa anjovikset morttelissa. Silppua persilja hienoksi. Sekoita öljyn ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna öljy kuumaksi paistinpannulla. Paista siinä paisteja noin 2 minuuttia/puoli. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pannulle nokare voita. Mausta lihan pinta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Työnnä lihalämpömittari yhden paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai kunnes paistin sisälämpötila on 50 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

4. Paista sillä aikaa sieniä kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa pari minuuttia. Lisää sekaan keitetyt, puolitetut perunat ja hetken päästä siistittyjen ruusukaalien irti nypityt lehdet.
Kokoa annoksiksi. Asettele lautasten pohjalle paisti ja sen ympärille paistettua kasviseosta.
Viimeistele annos valuttamalla paistin pinnalle anjovis-persiljaöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marja Samuli, kuva Sanna Peurakoski, ohje Antto Melasniemi, ravintola Ateljé Finne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla