Ahvenanmaan pannukakku

Pannukakku ahvenanmaalaisittain on höystetty puurolla ja maustettu kardemummalla.

Tee ensin puuro. Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon suurimot koko ajan seosta sekoittaen. Anna hautua keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen. Kypsymisaika on noin 5 minuuttia. Jäähdytä puuro.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon kylmä mannapuuro ja muut aineet.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarjoile pannari mustikkahillon ja sitruunankuorella, -mehulla ja tomusokerilla maustetun ranskankerman kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi korvata ranskankerman kermavaahdolla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla