4 hengelle
200 g maustamattomia kanasuikaleita
1 keltainen kesäkurpitsa
1 vihreä kesäkurpitsa
1 purjo
3 rkl oliiviöljyä
1 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl korppujauhoja
1 valkosipulin kynsi
3–4 rkl raastettua parmesaania
---
1. Ruskista kanasuikaleet pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi kesäkurpitsat ja purjo. Sekoita kasvisten joukkoon 2 rkl öljyä.
2. Lado puolet kesäkurpitsa- ja purjoviipaleista uunivuoan pohjalle. Levitä kanasuikaleet kasvisten päälle. Lado loput viipaleet kanojen päälle. Kaada vuokaan noin desilitra kana- tai kasvislientä. Sekoita korppujauhojen sekaan hienoksi raastettu valkosipulinkynsi ja parmesaani sekä 1 rkl öljyä. Ripottele seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
3. Paista gratiini 200 asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeaksi, noin 30 minuuttia.
Teksti Tiina Rinkinen, kuva Pia Inberg