Kesäkurpitsa-purjogratiini

4 hengelle

200 g maustamattomia kanasuikaleita
1 keltainen kesäkurpitsa
1 vihreä  kesäkurpitsa
1 purjo
3 rkl oliiviöljyä
1 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl korppujauhoja
1 valkosipulin kynsi
3–4 rkl raastettua parmesaania

---

1. Ruskista kanasuikaleet pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi kesäkurpitsat ja purjo. Sekoita kasvisten joukkoon 2 rkl öljyä.

2. Lado puolet kesäkurpitsa- ja purjoviipaleista uunivuoan pohjalle. Levitä kanasuikaleet kasvisten päälle. Lado loput viipaleet kanojen päälle. Kaada vuokaan noin desilitra kana- tai kasvislientä. Sekoita korppujauhojen sekaan hienoksi raastettu valkosipulinkynsi ja parmesaani sekä 1 rkl öljyä. Ripottele seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle.

3. Paista gratiini 200 asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeaksi, noin 30 minuuttia.

Teksti Tiina Rinkinen, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla