
Avokadopastavillitys leviää ympäri Suomen. Mutta miksi tyytyä pelkkään pastaan, kokeile myös näitä herkullisia avokadoruokia.
Alexander ja Hanna Gullichsenin tänä syksynä ilmestyneestä Safkaa-keittokirjasta löytyvä avokadopastaresepti (katso resepti jutun lopusta) on saanut herkkusuut hurmokseen. Avokadopastasta on tullut suoranainen ilmiö. Eikä ihme, onhan avokado paitsi herkullista, myös terveellistä.
Mutta miksi tyytyä pelkkään avokadopastaan, kokeile myös näitä avokadoherkkuja:
Avokado-wasabitahna ja vuohenjuusto-dijontahna
Avokado-yrttimajoneesilla täyetty klubileipä
Kokeile myös näitä pastoja ja löydä seuraava pastahitti:
Pastaa, kampasimpukoita ja sitruunapestoa
Valkosipuli-saksanpähkinäpasta
Avokadopasta
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
- Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
- Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
- Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
- Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
- Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.