Kiivin kuori on täynnä hyviä vitamiineja. Näillä vinkeillä kuorien syöminen onnistuu kutittelevista karvoista huolimatta.
Useimmat meistä syövät kiivistä vain hedelmälihan. Tutkimusten mukaan hedelmä kannattaisi kuitenkin syödä sellaisenaan, kuorineen päivineen. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta kiivin kuori tekee hyvää:
1. Sen sisältämä kalium auttaa säätelemään hormoneja, verenpainetta ja verenkiertoa.
2. Sen sisältää flavonoideja, jotka vahvistavat vastustuskykyä, helpottavat allergioita ja jopa ehkäisevät syöpää.
3. Sen alfalinoleenihappo sekä omega3-rasvahapot parantavat sydämen ja verisuonten terveyttä.
4. Siinä on paljon A-, C- ja E-vitamiineja. A-vitamiini edistää kasvua, vahvistaa vastustuskykyä ja näköä. C-vitamiinia tarvitaan haavojen paranemiseen sekä sidekudoksen ja luuston kasvuun. E-vitamiini suojelee solukalvoja ja tehostaa aivojen toimintaa.
Näin saat kuoresta syömäkelpoisen
Kiivin kuoren syöminen voi tuntua epämiellyttävältä sen pienten karvojen vuoksi. Karvoihin jää myös kiinni likaa ja torjunta-aineita.
Tämä ongelma on helppo ratkaista: liota kiiviä muutama minuutti vedessä, johon on lisätty vähän valkoviinietikkaa. Huuhtele sitten hedelmä ja hiero sen pintaa puhtaalla kankaalla – näin pääset enimmistä karvoista eroon.
Kiivi toimii mainiosti myös soseutettuna. Lisää sitä smoothieen tai mehuun.
Kiiviä voi lisätä myös muuhun ruokaan. Puristettuna tai viipaloituna se mureuttaa lihaa ja murskattua kiiviä voi lisätä vaikkapa muffinitaikinaan.
Lähde: Lifehack.org