Mausteinen kurpitsasose ja vaniljavanukas täydentävät ihanasti toisiaan. Purkkiin koottu jälkiruoka säilyy hyvänä pari tuntia.
Kurpitsa-vanilja-kerrosherkku
neljälle
1 myskikurpitsa tai 1–2 dl valmista kurpitsasosetta
ripaus suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
½ tl kanelia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 rkl hunajaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus vaniljaa
¼ tl neilikkaa
1 dl vaniljavanukasta
1 dl rapeaa mysliä
Kuori, pilko ja keitä kurpitsapalat kattilassa niukassa vedessä pehmeiksi. Jäähdytä hetki.
Soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Mausta sose.
Kokoa jälkiruoka kerroksittain neljään noin desilitran vetoiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Laita pohjalle mysliä, sen päälle vanukaskerros, sitten mysliä ja kurpitsasosetta. Tee päällimmäinen kerros myslistä.
Tee jälkiruoka korkeintaan kaksi tuntia ennen tarjoamista.