Kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään, taio pikaleipiä kuivakaapin perusaineksista.
Pannuleivät
8 leipää, 20 min
4 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 2 dl vettä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon vesi. Sekoita aineet käsin kimmoisaksi taikinaksi.
Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne jauhotetulla työtasolla parin millin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
Paista leivät yksitellen kuumalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Leipien pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.
Vinkki: paista kuivalla pannulla
Leivät paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Ravistele irtojauhot leipien pinnasta ennen pannulle nostamista, sillä jauhot käryävät helposti.