Napoleonin piirakka

Lehtevä Napoleonin piirakka on muunnos klassisista Napoleonin leivoksista.

Kauli sulaneet taikinalevyt vähän pidemmiksi ja leveämmiksi kuin ne ovat jäisinä.
Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes levyt ovat lehteviä ja vaaleanruskeita. Jäähdytä.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kiisseliä varten maito, sokeri, keltuainen ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat pinnalle. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Jäähdytä kiisseli.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa vatkaimella joukkoon sulaneet, vähän valutetut pakastemarjat ja sokeria maun mukaan. Vaahto saa olla napakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Levitä yhdelle taikinalevylle ensin marjatäyttettä ja sen päälle paksua kiisseliä. Nosta toinen levy päälle. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä piirakan päälle. Leikkaa piirakasta annospaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla