
Onko leppoisampaa kesäkokkailua kuin savustus? Ensimmäinen kerta voi jännittää, mutta pelko pois – savustaminen on helppoa!
Näin se onnistuu:
- Ripottele savustuspöntön pohjalle 1–2 dl savustuspuruja. Jos haluat lisäaromia, laita purujen päälle pari rosmariinin-, katajan tai kuusenoksaa. Sähkösavustimessa on yleensä laatikko puruja varten.
- Laita puruille 2–3 sokeripalaa. Se antaa varsinkin kaloille kauniin värin.
- Asettele savustettavat ruuat ritilälle ja nosta ritilä savustimeen. Sulje kansi ja nosta savutuslaatikko tulelle tai käynnistä sähkösavustin ohjeen mukaan.
- Pidä laatikon alla sopivan mietoa lämpöä, niin saat mehukkaimman lopputuloksen. Liian kovalla tulella savustettava ruoka kuivuu. Avaa laatikko heti savustuksen jälkeen, jotta sinne ei synny turhaan kosteutta.
- Nosta kypsä, tuoksuva ruoka tarjoiluastialle ja nauti!
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa