Tarjoa kesäkurpitsaletut vihersalaatin ja jogurttikastikkeen kera.
noin 25 kpl
2 kesäkurpitsaa
merisuolahiutaleita
2 keltasipulia
5 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
3 munaa
3 rkl spelttijauhoja
200 g lampaanjuustoa tai 100 g parmesaania
1 ruukku silopersiljaa
½ ruukkua minttua
1 ruukku tilliä
½ tl tabascoa
mustapippuria
kookosöljyä tai voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Laita se siivilään ja sirottele päälle 1 tl merisuolaa. Pane siivilä syrjään ja anna nesteen valua. Kuori sipulit ja valkosipulit ja silppua ne hienoksi. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota silppua varoen,
kunnes se pehmenee.
Vatkaa munat ja spelttijauhot kevyesti ja murenna joukkoon juusto. Silppua yrtit hienoksi ja lisää ne munaseokseen. Lisää joukkoon sipulit, tabasco, 1 tl merisuolaa ja 2 maustemitallista pippuria.
Puserra kesäkurpitsasta mahdollisimman paljon nestettä pois. Kääntele raaste taikinaan. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
Kuumenna kookosöljy paistinpannulla tai ohukaispannulla. Paista pieniä lettuja keskilämmöllä. Tarjoa vihersalaatin ja jogurttikastikkeen kera.
Ohje Anna Gidgårdin ja Cecilia Davidssonin Joogaruokaa-kirjasta, Schildts & Söderströms.
Jogurttikastikkeen ohjeen löydät tästä!