Kaalit ovat nyt edullisia ja niitä saa myös omalta kasvimaalta. Kokkaa sen kunniaksi kaalikeittoa, jonka täyteläinen maku vain paranee kattilassa yön yli levättyään.
AINEKSET
6 annosta
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
suolaa
rouhittua mustapippuria
500 g keräkaalia
3 porkkanaa
200 g lanttua
300–400 g kiinteitä perunoita
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 kasvisliemikuutiota
1 tl kuivattua meiramia
1 dl silputtua persiljaa
2 laakerinlehteä
Ruskista jauheliha sipulisilpun kanssa kuumalla pannulla.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kaali suikaleiksi.
Kuori ja paloittele juurekset.
Mittaa kaikki aineet isoon kattilaan ja kypsennä kannen alla noin tunti. Sekoita välillä.
Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.
Vinkki! Lisää keittoon nokare yrteillä maustettua ranskankermaa.
Jos perheenjäsenesi eivät saa hepulia kaalin hajusta, kokeile myös muhevaa kaalilaatikkoa.