Kesäkurpitsasta saa pikaruokaa - kastike valmistuu pastan kypsymisen aikana.
4 annosta
400 g pastaa
3 rkl sitruunamehua
Kastike
1 vihreä tai keltainen kesäkurpitsa (noin 400 g)
1–2 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
öljyä paistamiseen
2 dl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
1 rkl hunajaa
sinihome- tai parmesaanijuustoa
1 dl rouhittuja pähkinöitä
Koristeeksi
juustoa ja pähkinöitä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta sitruunamehulla. Leikkaa osa kesäkurpitsaa kuorimaveitsellä nauhoiksi pituussuunnassa. Paloittele sisus kuutioiksi. Kuori ja silppua valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua hienoksi.
Paista kesäkurpitsa, valkosipuli ja chili pannulla tai kattilassa pehmeäksi. Lisää jogurtti ja juusto sekä pähkinät. Kuumenna muutama minuutti. Sekoita kastike ja pasta. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai sitruunamehua. Koristele annokset juustolla ja pähkinöillä. Tarjoa heti.