
Teen hauduttaminen on helppoa, kaada oikeanlämpöistä vettä teenlehdille ja odota hetki.
Teevesi ei saa koskaan olla kiehuvaa, ettei teestä tule kitkerää. Teelehtien koko vaikuttaa haudutusaikaan. Mitä isommat lehdet, sitä pidemmän haudutuksen ne kestävät.
Säilytä tee teepurkissa. Hyvässä teepurkissa on koristekannen alla toinen, tiivis kansi, joka pitää herkät aromit sisällään.
Veden lämpö | Haudutusaika | |
Musta tee | 85–95 °C | 3–4 min |
Vihreä tee | 60–80 °C | 1–5 min |
Valkoinen tee | 70–90 °C | 1–15 min |
Mate | 70–80 °C | 2–8 min |
Rooibos | 90–100 °C | 5–10 min |
Chai | 90–100 °C | 5–10 min |
Lue myös:
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Seuraa meitä Facebookissa