Teen hauduttaminen on helppoa, kaada oikeanlämpöistä vettä teenlehdille ja odota hetki.

Teevesi ei saa koskaan olla kiehuvaa, ettei teestä tule kitkerää. Teelehtien koko vaikuttaa haudutusaikaan. Mitä isommat lehdet, sitä pidemmän haudutuksen ne kestävät.

Säilytä tee teepurkissa. Hyvässä teepurkissa on koristekannen alla toinen, tiivis kansi, joka pitää herkät aromit sisällään.

  Veden lämpö Haudutusaika
Musta tee 85–95 °C 3–4 min
Vihreä tee 60–80 °C 1–5 min
Valkoinen tee 70–90 °C 1–15 min
Mate 70–80 °C 2–8 min
Rooibos 90–100 °C 5–10 min
Chai 90–100 °C 5–10 min

Lue myös:

Jasmiiniteen valmistus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla