Karamellisoitu sipuli ja maukas Delikaura maustavat ihanan tuhdin lohturuuan.
Karamellisoitu sipuli ja maukas Delikaura maustavat ihanan tuhdin lohturuuan.

Vegevaihtoehtoihin tarttuminen tekee hyvää niin syöjälle kuin maapallollekin. Kotiruuan klassikko, pasta carbonara, onnistuu myös ilman pekonia, kananmunia ja juustoa.

Kasvisruoan tekeminen ei voisi olla helpompaa! Pasta carbonara on maukas klassikko, josta voi loihtia vegaanisen version vaihtamalla vain pekonin kasvisproteiiniin, kerman kauraruokakermaan ja juuston vegaaniseen parmesaaniin. Karamellisoitu sipuli tuo pientä makutwistiä talven tuhtiin lohturuokaan.

Pasta carbonara

4 annosta | 30 min

400 g spagettia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 l vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1½ rkl suolaa

Kastike

1 ps Delikaura Savu-BBQ (Gold & Green)

2 sipulia

2 rkl öljyä

1 rkl tummaa siirappia

2½ dl pastan keitinvettä

1 prk (250 ml) pippurimaustettua kauraruokakermaa

2 dl vegaanistaa ”parmesaania” (esim. Violife)

(suolaa)

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit muutamaksi minuutiksi paistumaan.

Karamellisoi sipulit lisäämällä joukkoon siirappia. Lisää pannulle myös kaurapallerot. Paista pari minuuttia.

Kumoa sipulit ja pallerot kulhoon odottamaan.

Ota pastan keitinvettä toiseen kattilaan. Lisää joukkoon kaurakerma. Raasta vegaaninen parmesaani ja lisää puolet kastikkeen joukkoon. Lisää myös sipulit ja kaura. Maista kastiketta ja lisää suolaa maun mukaan.

Lisää kastike pastan joukkoon tai tarjoa erikseen.

Tarjoa pastan kanssa loppu raaste.

Kaikki kotiruokien kasvisversiot nakkikastikkeesta kanamaiseen wokkiin löydät Kodin Kuvalehdestä 2/22. Voit lukea ohjeet myös Digilehdistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla