Sopiva leikkaaminen, maaperän piikittäminen, kalkitseminen ja nurmisilppu saavat nurmikon kukoistamaan.

Leikkaa sopivasti

Leikkaa nurmikko säännöllisesti, mutta jätä se kesän kuumimmilla helteillä tavallista pidemmäksi. Silloin nurmi ei pala ja kellastu herkästi ja juuret ovat paremmin suojassa auringon kuivattavilta säteiltä.

Nyrkkisääntö on, että kerralla lyhennetään kolmannes pituudesta.

Nurmisilppu lannoittaa

Käytä nurmikon leikkausjätettä istutusten ja kasvimaan katteena. Typpipitoinen,maatuva nurmisilppu lannoittaa maata, vähentää kosteuden haihtumista ja vaikeuttaa rikkakasvien valloitsuretkiä. Voit levittää kerroksen sanomalehteä nurmisilpun alle. Jos leikkaat nurmikon usein, jätä leikkuujäte lannoittamaan nurmialuetta. Jos se kerätään pois, maaperä menettää ravinteita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Piikitä maaperää

Tallaaminen ja sateet saavat nurmikon tiivistymään. Tiivistyminen alkaa vähitellen näkyä kituliaana kasvuna erityisesti kulkureittien kohdalla. Ilmastointi kuohkeuttaa maaperää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytä ilmastoimiseen erityisiä ilmastointikinkiä, jotka on varustettu piikein, ti pistele nurmikkoon reikiä talikolla. Haravoi lopuksi reikiin hiekkaa.

Kannattaa kalkita

Jos kevätkalkitus jäi tekemättä, kalkitse nyt. Kalkitse ennen sadepäivää, jotta kaikki imeytyy maaperään. Nurmikko kannattaa kalkita joka toinen vuosi, sillä sadevedet happamoittavat maaperää. Nurmikko kasvaa paremmin eikä sammal asetu aloilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla