Sohva on iso ostos, jota harva tekee vähän väliä. Siksi päätöstä kannattaa harkita rauhassa.

Ennen kuin hankit uuden sohvan, mieti vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin.

Mikä on sohvan pääasiallinen tai tärkein käyttötarkoitus: löhöily, istuminen, nukkuminen? Turha hankkia vuodemekanismia, ellei sillä ole juuri käyttöä. Löhösohva saa olla pehmeämpi ja syvempi kuin sohva, jossa lähinnä istutaan.

Onko sohva jokapäiväinen ilo olohuoneessa vai satunnaisessa käytössä vierashuoneessa? Päivittäistä kovaa käyttöä kestää parhaiten puurunkoinen sohva, jossa on laadukas verhoilu. Kankaan martindale-luku kertoo sen hankauskestävyydestä. Kotikäyttöön riittää 25 000 martindalea.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saako sohvalla syödä? Jos saa, on irrotettava ja pestävä kangaspäällinen paras vaihtoehto. Samoin silloin, jos lemmikkieläimillä on lupa hypätä sohvalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saako sohvalla pomppia? Mikään sohva ei kestä pomppimista pitkään, joten uutta on turha hankkia. Voit löytää sopivan sohvan kierrätyskeskuksesta tai kirpputorilta. Seuraa myös eri nettisivustojen annetaan, lahjoitetaan -palstoja.

Minkä kokoiseen tilaan valitset huonekalua? Kaupassa sohvat näyttävät usein pienemmiltä kuin kotona. Ota ostoksille mukaan huoneen pohjapiirustus, jossa on oikeat mittasuhteet.

Minkä ikäiset ja kuntoiset käyttävät sohvaa? Kovin matalalta ja pehmeältä sohvalta on vaivalloista kammertautua ylös, jos istuja on esimerkiksi iäkäs tai huonosti liikkuva.

Mihin paikkaan huoneessa sohva tulee? Esimerkiksi selkänojan korkeus on tärkeä, jos kaluste tulee ikkunan eteen. Mittaa etukäteen myös, ettei uusi sohva tuki kulkureittejä.

Oletko vaihtelunhaluinen? Valitse moduulisohva, josta voi koota erilaisia versioita ja käyttää osia yhdessä tai erikseen.

Mitä sohva saa maksaa? Muista hintoja vertaillessasi, että laadukas sohva kestää usein kauemmin. Vaikka parempi kangas tai nahkaverhoilu voi nostaa sohvan hintaa useita satasia, sohvan käyttöikä voi lisääntyä jopa vuosia.

Tiedätkö jo täsmälleen, mitä haluat? Hanki räätälöity kaluste, ja voit valita koon ja verhoilumateriaalin lisäksi esimerkiksi käsinojien ja jalkojen mallin, tyynyjen määrän ja pehmeyden sekä istuinsyvyyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla