Ennen kuin hyppäät talviteloilla olleen fillarin satulaan, tee pyörällesi nopea ja tehokas keväthuolto.

Pyörän keväthuoltoon tarvitset rättiä, vesisangon, öljypullon ja pumpun. Pieni harja on hyvä ketjujen ja rattaiden puhdistuksessa. Ammattilaiset suosivat pesuun Würth Pineline -mäntyöljypohjaista pesuainetiivistettä, joka ei kuivata ihoa kuten astianpesuaine.

Polkupyörässä on joukko erilaisia ruuveja ja muttereita, joiden avaamiseen ja kiristämiseen on hyvä olla jakoavain, ruuvimeisseli, kuusiokolo- ja räikkäavainsarja sekä puolausavain.

Puhdista, tarkista ja voitele pyörästä jarrut, vaihteet, laakeristot, polkimet, pyörät, ketjut, lukko ja vaijerit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee näin

  1.  Aloita huolto pesemällä pyörä laimennetulla pesuaineella ja vedellä. Käytä ketjujen ja rattaiden puhdistamisessa harjaa, pesuainetiivistettä laimentamattomana ja lämmintä vettä. Raaputa ahtaista väleistä likapaakut pois terävällä ja kapealla esineellä. Varo painepesurin käyttöä, se ei sovi laakereiden, napojen ja keskiöiden puhdistukseen.

  2. Kuivaa pyörä puhtaalla kankaalla. Tarkista samalla maalipinnan ja renkaiden kulutuspinnan kunto sekä ajovalot. Maalatut ja kromatut pinnat voi vahata. Paikkamaalaamalla lohjenneet maalipinnat estät rungon ruostumisen.

  3. Voitele pyörä joka pesun jälkeen. Älä käytä ruokaöljyjä, ne härkiintyvät ja muuttavat ketjut rautakangiksi. Moottoripyörien ketjuöljyt ovat taas liian tuhtia tavaraa. Paras on Weldtite TF2 -ketjuöljy, jota myyvät pyörätarvikeliikkeet. Tiputa tai ruiskuta sitä ketjuihin ja pyöritä kampia, jotta öljy levittäytyy kunnolla. Kun öljy on imeytynyt, pyyhi ylimääräinen voiteluaine ketjujen pinnalta, jottei se roiski ja joudu jarrupinnoille.

  4. Kiristä ruuvit ja mutterit ja käytä apuna vaseliinia. Se ehkäisee ruostumista ja helpottaa aikanaan osien irrottamista. Vaijereihin saat sopivan määrän voitelua, kun vedät öljyn sormillasi vaijeria pitkin.

  5. Pumppaa renkaisiin ilmaa ja tarkista ilmanpaineet.

Valmista tuli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla