Kodin Kuvalehden vanhoista vuosikerroista löytyy aarteita. Kesä ja juhannus ovat aina olleet iso teema.

Kodin Kuvalehti on vahva ruokalehti ja yllätyin, kun huomasin, että Anja Sirkiä on jo kesällä 1983 neuvonut valmistamaan shish kebabia ja cevapcicia.

Aina ruokakuvia ei ole kuitenkaan stailattu samaan tapaan kuin nykyään. Katsokaapa näiden lasten "piknikkiä"? Ruttuisia eilispäivän munkkeja ja limpparia muovimukeista. No, vuonna 1974 juhlaa oli jo se, että sai limpparia ja munkkeja.

Aika karu on myös tämä tapa yrittää "myydä" kalaa perheiden päivällispöytiin. Ohjeissa ei ole vikaa, mutta kuva tökkii. Tämäkin laukaus on vuodelta 1974.

Me pidämme villiyrttejä uutena villityksenä, mutta Kodin Kuvalehti neuvoi jo vuonna 1968 keräämään väinönputkea, saksankirveliä ja kuminaa. Tässä todiste.

Kansitekstien kanssa ei kikkailtu. Mutta ei myöskään oltu turhan vaatimattomia. Hyvää syötävää. No sitä tarjosi heinäkuun numero vuonna 1974.

Entä sitten nämä hauskat topit, myös vuodelta 1974. Kelpaisivat helleasuiksi yhä, eikö?

 

1970-luvulla värit hiipivät myös kesämökeille. Tässä tyylinäyte modernista kesäasumisesta. Hyvää kesää ja lomaa kaikille!

Lumoavan jouluntuoksun levittämiseen on muutama melko vaivaton vippaskonsti.

Jouluun asettaa helposti kovat odotukset ja paineet, ja stressiä on vaikea välttää. Pitäisi leipoa, kokata ja kuurata... Onneksi ihanan joulun tuoksun saa kotiin ilman stressiäkin.

Asettele tuoksuvia mausteita kuten, kanelia, kardemummaa, tähtianista ja neilikkaa sekä pipareita avonaiseen astiaan. Lisää aromaattisia hedelmiä kuten appelsiineja ja mandariineja.

Pöyhi mausteita ja hedelmiä aina ohi kulkiessasi.

Jos haluat kuitenkin juhlia joulua puhtaassa kodissa, älä ajoita suursiivousta juuri pahimpaan kiireaikaan. Perusiisti riittää kyllä joulunakin.

Siivouksen lopuksi heitä pussillinen glögimaustetta tai kanelia lattialle ja imuroi se. Kotiin leviää mausteinen joulun tuoksu.

Lämmitä vielä kattilassa annos kaupan glögiä, sytytä kynttilät, istu alas ja nauti kiireettömän joulun tuoksuista ja tunnelmasta.

Kukkakimppu on joulupöydänkin kaunistus.
Kukkakimppu on joulupöydänkin kaunistus.

Koti näyttää juhlavalta, kun pöytää koristaa huolella sidottu kukkakimppu.

Tarvikkeet:

 • havunoksia
 • vihreää puolalankaa
 • kukkia oman maun mukaan
 • salal-lehtiä
 • luonnonniintä
 • nauhaa
 • käpyjä tai muita koristeita

Toimi näin:

 1. Tee pohja havuista. Aseta havunoksat ristiin ja kierrä puolalankaa varsien ympäri. Käytä huomaamatonta vihreää puolalankaa.
 2. Asettele hopealanka-syyskukkaa havujen päälle. Työnnä leikkokukkien varret spiraalimaisesti havujen läpi kauniiksi asetelmaksi. Kuvan joulukimpussa on käytetty valkoista neilikkaa, freesiaa, anemonea ja morsiustähteä.
 3. Muutama havujen alle spiraalimaisesti aseteltu salal-lehti selkeyttää kimpun ulkonäköä.
 4. Sido kimppu tiukaksi luonnonniinellä ja lisää vielä koristeellinen nauha. Varmista kaikkien kimpun kukkien vedensaanti leikkaamalla varret tasapitkiksi.
 5. Kiinnitä koristeellinen lehtikuusen oksa tai muu kaunis oksa havuihin kuumaliimalla. Lisäksi voit liimata käpyjä ja koristejoulupalloja. 

Ohje: Eine-Maria Nieminen, Järvenpään Kukkatalo