Upea Joulu-lehtemme on nyt myynnissä. Hae omasi ja valmistele tunnelmaa tihkuva joulu.

Kodin Kuvalehden Joulu-lehti on täynnä tekemistä. Aloita joulun odottaminen vaikka ihanalla brunssilla ystävien kesken. Valmista munasotilaita, lettuja, juustoista leipävanukasta, päärynäistä pipari-pähkinäpiirasta tai viinirypäle-juustobruschettoja.

Leivo luumupullia, vuohenjuustopiirakkaa, suklaasydämiä ja ihanan mausteinen, sitruunainen kirsikkakakku.
 

Tutustu jouluttajiin, ihmisiin joille joulu on elämäntapa ja harrastus, ja piipahda tamperelaisen Silvastin perheen suloisessa joulukodissa. Sieltä voi poimia parhaat ideat myös oman kodin koristeluun.

Oletko intohimoinen askartelija? Tartu näihin ideoihin ja tee ovikransseja, nappi-kortteja, upeita lahjapaketteja, neulo joulukuuseen muodikkaat neulepallot ja taittele origami-tähti ja origami-kuusi.

Emme unohda perinteisiä jouluruokia, niiden ohjeet löydät kyllä lehdestä, mutta esittelemme myös uudet mausteiset herkut. Kaneli, kardemumma ja neilikka tuoksuvat tässä Itämaan tietäjien illallisessa.

 Ja sokerina pohjalla: Joulun ajan ihanimmat kakut, glögit ja muut juomat sekä joululeivät. Koko perhettä ilahduttaa valloittava piparkakkukylä.

Osallistu myös valokuvakilpailuun ja voita luksusloma Naantalin kylpylässä. Sinun tarvitsee vain kuvata itse tekemäsi pipari, kortti, kakku tai koriste ja lähettää kuva meille, ohjeet löytyvät täältä. Arvomme osallistuneiden kesken kahden vuorokauden viikonloppuloman kahdelle hengelle Naantalin kylpylässä. Palkinnon arvo on 356 euroa.


Lumoavan jouluntuoksun levittämiseen on muutama melko vaivaton vippaskonsti.

Jouluun asettaa helposti kovat odotukset ja paineet, ja stressiä on vaikea välttää. Pitäisi leipoa, kokata ja kuurata... Onneksi ihanan joulun tuoksun saa kotiin ilman stressiäkin.

Asettele tuoksuvia mausteita kuten, kanelia, kardemummaa, tähtianista ja neilikkaa sekä pipareita avonaiseen astiaan. Lisää aromaattisia hedelmiä kuten appelsiineja ja mandariineja.

Pöyhi mausteita ja hedelmiä aina ohi kulkiessasi.

Jos haluat kuitenkin juhlia joulua puhtaassa kodissa, älä ajoita suursiivousta juuri pahimpaan kiireaikaan. Perusiisti riittää kyllä joulunakin.

Siivouksen lopuksi heitä pussillinen glögimaustetta tai kanelia lattialle ja imuroi se. Kotiin leviää mausteinen joulun tuoksu.

Lämmitä vielä kattilassa annos kaupan glögiä, sytytä kynttilät, istu alas ja nauti kiireettömän joulun tuoksuista ja tunnelmasta.

Kukkakimppu on joulupöydänkin kaunistus.
Kukkakimppu on joulupöydänkin kaunistus.

Koti näyttää juhlavalta, kun pöytää koristaa huolella sidottu kukkakimppu.

Tarvikkeet:

 • havunoksia
 • vihreää puolalankaa
 • kukkia oman maun mukaan
 • salal-lehtiä
 • luonnonniintä
 • nauhaa
 • käpyjä tai muita koristeita

Toimi näin:

 1. Tee pohja havuista. Aseta havunoksat ristiin ja kierrä puolalankaa varsien ympäri. Käytä huomaamatonta vihreää puolalankaa.
 2. Asettele hopealanka-syyskukkaa havujen päälle. Työnnä leikkokukkien varret spiraalimaisesti havujen läpi kauniiksi asetelmaksi. Kuvan joulukimpussa on käytetty valkoista neilikkaa, freesiaa, anemonea ja morsiustähteä.
 3. Muutama havujen alle spiraalimaisesti aseteltu salal-lehti selkeyttää kimpun ulkonäköä.
 4. Sido kimppu tiukaksi luonnonniinellä ja lisää vielä koristeellinen nauha. Varmista kaikkien kimpun kukkien vedensaanti leikkaamalla varret tasapitkiksi.
 5. Kiinnitä koristeellinen lehtikuusen oksa tai muu kaunis oksa havuihin kuumaliimalla. Lisäksi voit liimata käpyjä ja koristejoulupalloja. 

Ohje: Eine-Maria Nieminen, Järvenpään Kukkatalo