Kävin tutustumassa viime lauantaina kummilasteni ja heidän perheidensä kanssa (yht. 10 henkilöä) Amerikan Top Chef-finalisti Stefan Richterin uuteen pihvipaikkaan, Stefans Steakhouseen Helsingin Korkeavuorenkadulla.

Ensiksi täytyy sanoa, että itse paikka oli avara, siisti ja viihtyisä.

Päätimme kokeilla eri ruokalajeja ja alkuun otimme sekä alkuruokia että lisukkeiksi tarkoitettuja pikkuannoksia. Minä maistoin korianterinsiemenillä maustettua, öljyssä haudutettua fenkolia. Fenkoli lillui aika lailla öljyssä. Fenkolin maku hukkui johonkin eikä korianterikaan maistunut. Ei se pahaa ollut, ehkä lähinnä mitäänsanomatonta ja liian öljyistä. Yksi tilasi paahdettuja punajuuria auringonkukansiemenillä ja fetalla. Maku oli hyvä, mutta annos jääkaappikylmä. Luulimme, että paahdetut punajuuret olisivat olleet lämpimiä! Paistetut perunat ja aioli oli kuulemma hyvää, samoin kampasimpukat. Etana-alkuruoka oli kaunis. Lautasella oli kaksi frittipallukan näköistä palleroa, kummankin sisällä kaksi etanaa. Kuulemma hyvää. Itse pallerot jäivät kuitenkin syömättä.

Sitten pääruuat. Pulled Pork Burgerin lihana oli possusuikaleita. Maukasta ja mehevää. Sen sijaan L.A.Burger itsejauhetusta naudan jauhelihasta oli vähän pettymys. Meiltä kyseltiin erikseen, minkälaisena kukin haluaa pihvinsä. Kaikki hampurilaispihvit olivat hyvin kypsiä, lähes kuivakkaita. Sen sijaan tonnikalapihvi ja naudan sisäfilepihvit olivat meheviä ja ihania. Parmesaaniranskalaiset maistuivat lisukkeena ja kuuluivat annokseen. Kastikkeita sai tilata erikseen 3 euron hintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jälkiruuista ykkönen oli suklaafondant vaniljajäätelöllä ja hillokkeella. Mielettömän hyvää.

Hinnat olivat ihan o.k. Oma laskuni oli 46 euroa sisältäen fenkolilisukkeen, pullon Pepsi Maxia, L.A.Burgerin, suklaafondantin jäätelöllä ja mustan kahvin. Palvelu oli ystävällistä.

Paikka oli lähes tyhjä, kun menimme syömään klo 14. Siihen nähden annokset tulivat pöytiin melko hitaasti. Meidän piti luovuttaa pöytä klo 16, joten kiire tuli auttamattomasti. Pakkaspäivän iltapäivä oli leppoisa ja ravintolassa oli ihanaa istua, kun oli niin rauhallista. Pihvien hinnat olivat melko korkeat ja hintaa lisäsi se, että kastike, maustevoi ja lisukkeet tulivat vielä annoksen päälle. Totesimme, että ruuan takia emme menisi Steakhouseen uudestaan, mutta interiöörin vuoksi kylläkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla