
Ruususuu ja Huvikumpu -blogia pitävän Anni Lehdon mustikkakakusta tuli hitti sosiaalisessa mediassa. Mikä reseptissä on poikkeuksellista? Kokeile!
Pohja:
400 g digestive
150 g voita
1 tl kanelia
Täyte:
2½ dl vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
400 g maustamatonta jogurttia
200 g valkosuklaalevy
4 dl mustikoita
10 liivatelehteä
koristelu:
2½ dl vaniljakastiketta
mustikoita
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli.
Painele keksimurska 24cm irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy.
Soseuta mustikat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 3 dl mustikkasosetta tuorejuustoseokseen.
Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon.
Kaada mustikkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen.
Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele vaahdotetulla vaniljakastikkeella & mustikoilla.